EMBARASSADA I AMB 16 ANYS

Polèmica a Hondures per la mort d'una noia que va ser enterrada viva

El marit i un treballador del cementiri asseguren que van sentir com la noia donava cops al taüt però quan la van treure ja era morta

Captura del vídeo en què es veu la família de Neysi Pérez trencant la tomba de la jove després que el seu marit alertés que sentia crits des de l’interior.

Captura del vídeo en què es veu la família de Neysi Pérez trencant la tomba de la jove després que el seu marit alertés que sentia crits des de l’interior. / PRIMER IMPACTE / HONDURES

2
Es llegeix en minuts

Una jove d'Hondures es va despertar a dins del seu taüt un dia després de ser enterrada. Va demanar ajuda a crits durant hores però els seus familiars i els treballadors del cementiri no van arribar a temps de treure-la amb vida. La mort de Neysi Pérez, de 16 anys, havia sigut certificada a l'hospital després de patir un col·lapse nerviós a casa seva. Estava casada i en el seu tercer mes d'embaràs.

El programa hondureny Primer Impacto va gravar com els familiars de l'adolescent, que asseguraven que l'havien sentit demanar auxili, trencaven a cops el ciment de la seva tomba i obrien el taüt de Neysi, que malgrat això no mostrava cap signe vital. Van intentar reanimar-la i va ser portada a l'hospital on, de nou, es va verificar la seva mort.

Els metges dubten que la noia fos enterrada viva i sospiten d'algun tipo d'espasme muscular post mortem que pugui explicar els fets.

ENMIG DE LA NIT

Neysi va patir un atac de pànic al pati de su casa seva a la localitat de La Entrada, a l'oest d'Hondures, al sentir uns trets enmig de la nit. Va caure a terra en estat de catalèpsia.

Els seus pares, extremadament religiosos, al veure que la noia treia espuma per la boca, van pensar que havia sigut posseïda per algun esperit maligne i van cridar un sacerdot per exorcitzar la noia.

Quan el sacerdot de la comunitat va anar a la casa familiar, es va adonar que la noia no respirava i va ser portada immediatament a l'hospital. Tres hores després, els metges van declarar la seva mort.

TORNANT D'ENTRE ELS MORTS

La jove va ser enterrada amb el seu vestit de casament --el que havia portat feia pocs mesos per casar-se amb Rudy Gonzales-- al mausoleu familiar aquell mateix dia.

L'endemà, Gonzales va tornar al cementiri a visitar la tomba de la seva dona. Llavors va ser quan, assegura, va sentir els crits de Neysi demanant ajuda i donant cops el taüt.

Va demanar ajuda al guàrdia del cementiri, Jesús Villanueva, que també ha confirmat haver sentit sorolls procedents del lloc on la noia va ser enterrada. "Em vaig convèncer a mi mateix que els sorolls provenien d'un altre lloc. En aquell moment no em podia ni imaginar que hi havia algú enterrat viu", va explicar a Primer Impacto.

MORTA, UNA ALTRA VEGADA

La família no va trigar a arribar i van trencar la tomba a cops de martell, com es pot veure al vídeo.

Notícies relacionades

Van portar Neysi a l'hospital encara a dins del taüt. Segons la metgessa que els va atendre, hi van arribar histèrics, gairebé van trencar la porta i no paraven de cridar que la noia era viva.

Però a pesar dels esforços del personal de l'hospital, Neysi havia mort.