CENTREAMÈRICA

Moren 14 membres de la Mara 18 en una baralla en una presó del Salvador

Les autoritats atribueixen les mors a baralles entre membres de l'organització

Familiars dels presos esperen informació davant la presó de Quezaltepeque.

Familiars dels presos esperen informació davant la presó de Quezaltepeque. / STRINGER/EL SALVADOR (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Catorze reclusos pertanyents a una banda van morir dissabte a la presó salvadorenca de Quezaltepeque (nord) en una disputa entre membres del grup, va informar a Efe la Direcció General de Centres Penals.

Segons les autoritats penitenciàries, que van insistir a desmentir "rumors que s'hagi produït un motí", van informar que inicialment van ser trobats morts tres reus en una part de la presó i 11 més en un altre, tots membres de la facció Revolucionarios de la pandilla Barrio 18.

El portaveu del Govern salvadorenc, Eugenio Chicas, va dir que l'Executiu té la situació "totalment controlada".

PROBLEMES INTERNS

Va afegir que "aquestes morts són producte de problemes interns de la 'pandilla' Barrio 18", ja que dins de les presons aquests grups tenen les seves pròpies jerarquies.

Als voltants de la presó, familiars de reclusos van explicar a Efe que no coneixen la identitat dels morts, ja que no se'ls ha facilitat cap informació, i per això es mantenen a l'espera de saber si entre els morts hi ha algun membre de les seves famílies.

En el lloc dels fets es troben membres la Unitat de Manteniment de l'Ordre (UMO), de la Fiscalia General de la República (FGR) i una delegació de la Procuradoria de Drets Humans del Salvador (PDDH).

Els cadàvers es van trobar quan es feia el tancament rutinari dels reclusos, cap a les 18.00 hores locals de dissabte (00.00 GMT).

PRECEDENT EL 2004

Notícies relacionades

El fet té un precedent de l'any 2004, a la presó salvadorenca de Mariona (centre), on 31 reus van resultar morts i 28 ferits, durant una disputa entre pandillers.

L'any 2007 també es va produir una massacre de 21 presidiaris al penal d'Apanteos (nord-oest), però en aquesta ocasió, segons van assegurar en el seu moment les autoritats penitenciàries, "la majoria dels morts eren presos comuns", no membres de 'pandillas'.

Temes:

El Salvador