Eslovàquia es nega a acollir refugiats musulmans

El Govern de Bratislava afirma que prefereix quedar-se amb persones de confessió cristiana

Una refugiada siriana amb la seva filla després d’arribar a Grècia.

Una refugiada siriana amb la seva filla després d’arribar a Grècia. / AFP / LOUISA GOULIAMAKI

1
Es llegeix en minuts

Eslovàquia prefereix acollir refugiats cristians que musulmans dins del pla de la Unió Europeu per donar sortida als milers de persones que fugen de les guerres i la pobresa al Pròxim Orient, l'Àsia i l'Àfrica.

El Govern del país centreeuropeu -de 5,4 milions d'habitants, la gran majoria catòlics- s'ha compromès a acollir cent refugiats dels camps de Turquia i cent més que són a Itàlia.

"Volem escollir la gent que realment vol començar una nova vida a Eslovàquia. Com a país cristià, Eslovàquia pot ajudar cristians de Síria a trobar una nova llar", ha dit el portaveu del Ministeri de l'Interior, Ivan Netik.

SENSE MESQUITES

"Per a molts immigrants Eslovàquia és un país de trànsit. Nosaltres tenim una comunitat musulmana molt petita. Ni tan sols tenim mesquites", ha afegit.

Notícies relacionades

"No discriminem cap religió, però seria una falsedat, una solidaritat no sincera si acollim gent que no vol viure a Eslovàquia".

Eslovàquia no és l'únic país que ha mostrat les seves preferències pels cristians. El president txec, Milos Zeman, també es va manifestar en aquest sentit.

Temes:

Eslovàquia