LLUITA CONTRA EL GIHADISME

L'Exèrcit nigerià rescata 178 ostatges de Boko Haram

Entre els segrestats alliberats hi havia un centenar de nens

1
Es llegeix en minuts

Forces de l'Exèrcit nigerià han rescatat 178 persones que mantenia com a ostatges el grup islamista Boko Haram després de llançar diversos atacs contra els campaments dels radicals.

L'alliberament dels ostatges va tenir lloc ahir, diumenge, a última hora a l'estat de Borno, plaça forta dels radicals, al nord-est de Nigèria, segons un comunicat de l'Exèrcit.

El coronel Tukur Gusau, portaveu militar, ha precisat que 101 dels alliberats eren nens, 67 eren dones i els 10 restants, homes adults.

Simultàniament, d'acord amb Gusau, les forces de l'Exèrcit han detingut un cap de Boko Haram han destruït diversos campaments dels islamistes als voltants de la ciutat de Bama, a uns 70 quilòmetres al sud-est de Maiduguri, la capital de Borno.

Notícies relacionades

Un portaveu de l'Exèrcit de l'Aire també ha assegurat que tropes de terra havien repel·lit un atac dels islamistes als voltants de la població de Bitta, a la reserva forestal de Sambisa, una altra de les places fortes de Boko Haram.

Aquesta organització islamista va iniciar fa sis anys la seva lluita armada per intentar establir un Estat musulmà regit estrictament per la llei islàmica o xaria, un conflicte en què ha causat centenars de morts, alhora que ha segrestat centenars de persones, sobretot dones i nenes.

Temes:

Boko Haram