MISTERI A L'AVIACIÓ COMERCIAL

Trobat un objecte metàl·lic a Reunió que també podria ser de l'avió malaisi

Fa quatre dies es va trobar en una altra platja de l'illa un fragment d'ala que s'està examinant a França

El nou fragment trobat a la Reunió de l’avió del vol MH370 de Malaysia Airlines.

El nou fragment trobat a la Reunió de l’avió del vol MH370 de Malaysia Airlines. / AFP / RICHARD BOUHET

1
Es llegeix en minuts

Un objecte metàl·lic ha sigut trobat avui a la costa de Reunió i ha sigut entregat a la Gendarmeria per verificar si pertany al vol MH370 de Malaysia Airlines que va desaparèixer sense deixar rastre el març del 2014. La troballa es produeix quatre dies després que en una altra platja d'aquesta illa francesa d'ultramar de l'oceà Índic s'hi trobés un fragment d'ala que ja ha sigut traslladat a la França continental per examinar-lo.

Els mitjans locals 'Linfo.re' i 'clicanoo.re' han advertit que encara no se sap si aquest nou objecte, que tenia ideogrames, està vinculat amb la peça descoberta dies abans. El peritatge d'aquesta es començarà a fer dimecres en un laboratori a Tolosa dependent del Ministeri francès de Defensa.

També a Reunió es va localitzar dijous una maleta molt deteriorada, que analitzarà als afores de París l'Institut d'Investigació Criminal de la Gendarmeria Nacional francesa (IRCGN). Experts malaisis i francesos, juntament amb un equip tècnic del fabricant nord-americà Boeing, participaran en l'anàlisi, que anirà precedit aquest dilluns a París d'una reunió de treball a porta tancada.

SUCCESSIÓ DE TROBALLES

L'enigma al voltant del vol MH370 de l'aerolínia malàisia ha recobrat protagonisme aquesta setmana amb aquesta successió de troballes, després de 16 mesos sense pistes importants. El Boeing 777 de l'aerolínia malàisia va desaparèixer el 8 de març del 2014 després de canviar de rumb en una "acció deliberada", segons els experts, i portava a bord 239 persones, de les quals 153 eren ciutadans xinesos.

Notícies relacionades

La investigació de la Fiscalia de París contempla els càrrecs d'homicidi involuntari i presumpta destrucció intencionada d'aquest aparell, al qual se li va perdre el rastre 40 minuts després de sortir de Kuala Lumpur i que algú apagués els sistemes de comunicació.

Aquest dissabte es va celebrar una missa a Reunió, a prop de la costa en què va aparèixer el fragment d'ala, a què van assistir prop de 400 persones i en què es va recordar les víctimes del vol.

Temes:

Malàisia