EXPLOTACIÓ LABORAL

El Brasil farà servir drons per lluitar contra l'esclavitud

El Ministeri de Treball els utilitzarà per observar des de l'aire finques de difícil accés

Un ’drone’ nord-americà d’ús militar, en una imatge d’arxiu.

Un ’drone’ nord-americà d’ús militar, en una imatge d’arxiu.

1
Es llegeix en minuts
ADRIANA BRASILEIRO / REUTERS / RIO DE JANEIRO

El Govern del Brasil planeja utilitzar drons per enfortir la lluita contra l'esclavitud a les zones rurals del país, segons ha anunciat el Ministeri d'Economia. Inspectors de treball faran servir naus no tripulades per poder observar les condicions de treball en aquelles firmes sospitoses d'utilitzar persones en règim d'explotació.

De moment, aquests inspectors comptaran amb sis drons equipats amb càmeres i els vols de reconeixement començaran el mes que ve a les àrees rurals de Rio de Janeiro. Més tard, s'utilitzarà en altres estats brasilers.

"Els drons no reemplaçaran la presència física de l'inspector, però poden ser útils al camp, en el cas d'aquelles granges que tenen difícil accés per carretera, per exemple", ha explicat Bruno Barcia Lopes, coordinador de Supervisió Rural al Secretariat de Treball de Rio de Janeiro. Els seus funcionaris utilitzaran el model Inspire 1, fabricat a la Xina.

Notícies relacionades

Quan han passat 120 anys des que el Brasil va abolir l'esclavitud, prop d'1,8 milions de persones segueixen treballant al país per molt pocs diners o gens, segons dades del 2012 de l'Organització Internacional del Treball.

Un dels principals instruments utilitzats durant els últims anys en la lluita contra l'esclavitud ha sigut la 'Llista Bruta', una relació d'empreses de què se sospita que fan servir esclaus.