FOTOGALERIA DEL DIA

Fotos mai vistes de com Bush i Cheney van viure els atacs de l'11-S

Una documentalista aconsegueix que l'Administració difongui les imatges del Gabinet d'emergència celebrat durant els atemptats

EUA treu a la llum les fotos inèdites dels primers instants del Gabinet després de conèixer els atemptats de les Torres Bessones. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Diverses dotzenes de fotografies mai vistes fins ara mostren des de dins com la cúpula de l'Administració dels EUA va viure els atacs de l'11 de setembre del 2001. Les fotos van ser difoses després de la petició per part de la documentalista Collette Hanna en virtut de la Freedom of Information Act, una llei que permet al ciutadà l'accés a informació del Govern federal.

Les imatges mostren la tensió i les cares desencaixades del president dels EUA, George Bush, del vicepresident, Dick Cheney, de la consellera de seguretat nacional, Condoleezza Rice, del secretari d'Estat, Colin Powell, i del director de la CIA, George Tenet.

A UNA PETITA TELE

Notícies relacionades

Les fotos van ser fetes pel fotògraf de l'equip de Cheney. Bona part d'elles es van realitzar durant el gabinet d'emergència que es va posar en marxa després dels atacs. En altres, en canvi, es veu Cheney al seu despatx mirant en una petita televisió l'atac al World Trade Center.

Fins a 350 fotografies d'aquestes hores es poden veure en aquest enllaç de Flickr.