LA CRISI GREGA

Varufakis diu que el Govern dimitirà si perd el referèndum

El ministre grec de Finances afirma que "prefereixo tallar-me el braç" abans que firmar un acord que no inclogui la reestructuració del deute

Varufakis, al sortir de la seva oficina a Atenes, l’1 de juliol.

Varufakis, al sortir de la seva oficina a Atenes, l’1 de juliol. / AP / DANIEL OCHOA DE OLZA

1
Es llegeix en minuts

El ministre grec de Finances, Iannis Varufakis, ha declarat aquest dijous que el Govern podria dimitir si guanyés el 'sí' en el referèndum de diumenge, encara que cooperaria amb els seus successors si fos necessari.

"Nosaltres podríem dimitir però ho faríem amb esperit col·laborador amb les persones que assumissin el poder després de nosaltres", ha declarat Varufakis en una ràdio australiana. "Creiem que el veredicte del poble ha de ser respectat", ha afegit el titular grec de Finances, segons el qual "no s'ha acabat res" i les negociacions amb els creditors continuaran després del referèndum.

En una altra entrevista, aquesta vegada amb Bloomberg TV, Varufakis va declarar que "prefereixo tallar-me el braç" abans que firmar un acord amb els creditors que no inclogui la reestructuració del deute grec.

Notícies relacionades

"Jo no sóc un primer ministre que es mantingui en el càrrec plogui o troni", havia dit el primer ministre de l'esquerra radical Alexis Tsipras, al ser preguntat per la seva eventual dimissió si perdia el referèndum sobre la proposta de la UEen el qual ha demanat fermament el vot negatiu.

Segons un sondeig publicat aquest dimecres a la premsa, gairebé la meitat dels grecs (46%) tenen intenció de votar 'no' en el referèndum, però aquest percentatge ha caigut després de l'establiment del 'corralito'. Fa dos dies el suport al 'no' era del 57%.