SINISTRE AL SUD-EST ASIÀTIC

Tragèdia a Sumatra

El fatal accident d'un avió militar amb 113 persones a bord torna a commocionar Indonèsia L'aparell es va estavellar contra un barri residencial als dos minuts d'enlairar-se

Membres dels equips de rescat inspeccionen les restes de l’avió sinistrat a Medan, al nord de l’illa indonèsia de Sumatra, ahir.

Membres dels equips de rescat inspeccionen les restes de l’avió sinistrat a Medan, al nord de l’illa indonèsia de Sumatra, ahir. / REUTERS / RONI BINTANG

1
Es llegeix en minuts
ADRIÁN FONCILLAS / PEQUÍN

Un altre accident aeri va fer tornar el dol a Indonèsia. Un avió militar carregat de soldats i familiars es va estampar contra un barri residencial poc després d'enlairar-se. Les imatges de televisió van mostrar les restes de l'avió entrellaçades amb les ruïnes de les vivendes i cotxes en flames des de les quals s'alçaven columnes de fum. El recompte oficial arriba a les 116 víctimes mortals, encara que no es descarta que augmenti quan els equips de rescat remoguin els edificis caiguts.

L'avió, un Hércules C-130, s'havia enlairat poc després del migdia, hora local, de la base militar de Medan, ciutat de dos milions d'habitants a l'illa de Sumatra. Tot just dos minuts després s'estavellava a cinc quilòmetres. El pilot havia demanat a la torre permís per tornar a l'aeroport per una fallada als motors però va caure abans, va revelar el cap de les Forces Aèries d'Indonèsia, Agus Supriatna. «De l'avió sortien flames i fum negre», va dir Fahmi Sembiring, un resident. «Havia passat sobre nosaltres unes quantes vegades a molt poca altitud. La tercera vegada s'ha estavellat contra el terrat de l'hotel i ha explotat», va afegir a Reuters la recepcionista de l'hotel Golden Eleven. «L'he vist en direcció a l'aeroport i ja anava inclinat i deixant anar fum», va explicar Januar a AFP.

Notícies relacionades

Les autoritats van revelar a última hora que a l'avió, que va caure com una bola de foc, hi viatjaven 113 persones entre tripulació, soldats i familiars. «No, no hi ha supervivents, acabo de tornar del lloc», va sentenciar Supriatna.

El president indonesi, Joko Widodo, va desitjar «paciència i fortalesa» per Twitter als familiars de les víctimes. Widodo havia promès doblar el pressupost fins al 2020 per frenar el seguit d'accidents militars. Deu sinistres en una dècada semblen descartar la mala sort com a única raó. Les autoritats van assegurar que la nau havia passat totes les revisions. Tot just sis mesos enrere es va estavellar un avió de la companyia de baix cost AirAsia al mar de Java amb 162 persones a bord.