CRISI GREGA

Grècia amenaça de portar la UE als tribunals

Varufakis assegura a 'The Telegraph' que estudiaran presentar una ordre judicial contra les institucions europees per bloquejar la seva possible expulsió de l'euro

1
Es llegeix en minuts

Estira-i-arronsa entre Grècia i la Unió Europea. Després que ahir els líders europeus asseguressin que un ‘no’ al referèndum proposat per Alexis Tsipras suposaria sortir de l'euro, avui Iannis Varufakis ha amenaçat d'anar als tribunals per frenar un hipotètic ‘Grexit’.

El ministre de finances hel·lè ha assegurat al diari 'The Telegraph' que usaran tots els seus “drets legals”, ja que “els tractats de la UE no preveuen la sortida de l'euro i es negaran a acceptar-los”. “La nostra afiliació no és negociable”, ha sentenciat Varufakis.

PRESSIÓ PER AL ‘SÍ’

Notícies relacionades

El desafiament grec ha arribat després que ahir, en el primer dia del 'corralito', la primera plana de la política europea amenacés Grècia de sortir de l'euro si es donava l'esquena a les reformes d'austeritat proposades per la troica.

Líders com Angela Merkel, François Hollande, Jean-Claude Juncker o Mariano Rajoy van defensar el vot al ‘sí’ per seguir negociant amb les institucions europees un pacte per poder mantenir el sistema financer grec.

Temes:

Grècia