CRISI A L'EUROZONA

Lagarde diu que està decebuda amb Grècia

La directora de l'FMI assegura que està disposada a evitar la caiguda del país hel·lè

La directora de l’FMI, Christine Lagarde, aquest dissabte en la reunió de l’Eurogrup.

La directora de l’FMI, Christine Lagarde, aquest dissabte en la reunió de l’Eurogrup. / AP / THIERRY MONASSE

1
Es llegeix en minuts

La directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha dit aquest diumenge que se sent decebuda amb la sortida inconclusa de les converses amb Grècia, que està al límit de la fallida a causa dels seus deutes amb l'FMI.

Tot i així, Lagarde ha dit que està disposada a continuar les negociacions amb el Govern grec i que espera que el país faci unes reformes estructurals i fiscals "apropiades" que serveixin per "finançar la despesa i sostenir el deute". "Continuo pensant que s'ha d'arribar a un acostament per recuperar l'estabilitat econòmica i el creixement a Grècia", ha dit.

Notícies relacionades

A més, també aquest diumenge, el Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat en un comunicat que mantindrà la línia d'assistència de liquiditat d'emergència als bancs grecs en els nivells fixats divendres, però declara que "es manté preparat per reconsiderar la seva decisió".

TANCAMENT DELS BANCS

Durant la tarda d'aquest diumenge, Tsipras ha convocat un consell de ministres extraordinari per discutir els passos a seguir després del final de les negociacions amb l'Eurogrup. Entre les mesures estudiades, Grècia podria imposar un control de capitals o tancar els bancs aquest dilluns.