TRAGÈDIA AL MEDITERRANI

Àustria deixarà de donar asil polític a immigrants per pressionar la UE

El país vol que Brussel·les es comprometi amb un pla per absorbir les onades de refugiats que arriben des del nord de l'Àfrica

Itàlia és un dels països que més refugiats ha rebut en els últims mesos, sobretot des de l’arribada de la primavera.

Itàlia és un dels països que més refugiats ha rebut en els últims mesos, sobretot des de l’arribada de la primavera. / EFE / ALESSANDRO DI MEO

1
Es llegeix en minuts

Àustria ha deixat d'admetre peticions d'asil per pressionar els altres països de la UE perquè facin més esforços a l'hora d'ajudar en l'assimilació dels milers d'immigrants que arriben a Europa a través del Mediterrani, segons ha explicat la ministra de l'Interior del país transalpí, Johanna Mikl-Leitner.

"Viena necessita "parar l'asil exprés austríac" i ser menys atractiva per als refugiats que els altres països de la Unió", ha dit en declaracions al diari 'Die Presse', renovant així les seves demandes que els estats estableixin unes cotes fixescotes fixes d'atenció a les peticions d'asil.

"Fins ara només hem vist declaracions d'intencions aïllades que no ens ajuden a anar endavant", ha afirmat abans d'una reunió programada per a aquest dimarts amb els ministres de l'Interior dels 28 països que conformen la Unió Europea.

Àustria ha rebut, els primers mesos d'aquest any, 14,225 peticions d'asil, i això suposa un increment del 160% respecte al 2014. Els partits de l'oposició al país han criticat durament la decisió de deixar de donar refugi al ser un acte "irresponsable".

PLA EUROPEU

Notícies relacionades

Fa un mes, la Comissió Europea va proposar alleujar de la pressió Itàlia i Grècia, que amb prou feines poden afrontar les necessitats dels milers d'immigrants que travessen el Mediterrani des de Líbia.

Tot i així, França i Alemanya, que segons el pla de la Comissió haurien d'ocupar-se del 40% dels immigrants, han mostrat els seus dubtes en aquest sentit. La Gran Bretanya, per la seva part, ha dit que no té intenció de participar en el sistema, cosa que li és possible gràcies que està fora de les polítiques d'immigració de la UE.

Temes:

Asil polític