CATÀSTROFE AÈRIA

Lubitz va consultar 41 metges en cinc anys

Les restes mortals de les víctimes espanyoles començaran a arribar dilluns a Espanya

El copilot Andreas Lubitz.

El copilot Andreas Lubitz. / Michael Mueller (AP)

1
Es llegeix en minuts

Andres Lubitz, el copilot que va estavellar l'avió de Germanwings amb 150 persones a bord el 24 de març, va ser atès per 41 metges en els últims cinc anys, inclosos set facultatius que el van veure el mes abans que llancés l'aeronau contra els Alps francesos, segons ha explicat aquest dijous el fiscal de Marsella, Brice Robin.

En una roda de premsa a París després de reunir-se amb familiars de les víctimes al vol, Robin ha afirmat que Lubitz era conscient dels seus problemes de salut i estava "obsessionat" amb la possibilitat de perdre la vista. En concret, tenia "una greu depressió" i una "psicosi" a més dels problemes de visió.

El fiscal de Marsella ha anunciat que "dilluns que ve" es repatriaran a Espanya les restes mortals de 30 dels passatgers de l'Airbus A320 sinistrat. "Dilluns que ve, 30 víctimes espanyoles tornaran a la seva terra natal", ha avançat.

SEPULTURA COL·LECTIVA

També ha assenyalat que les restes humanes que no siguin identificables seran enterrades en una "sepultura col·lectiva" a la localitat de Vernet, a la regió dels Alps-Alta Provença, pròxima al lloc de l'impacte de l'avió.

"Tot el que sigui anatòmicament identificable passa pel procés d'identificació. L'autoritat pública ha decidit una sepultura col·lectiva a Vernet per als fragments humans que no siguin identificables", ha afirmat. Robin ha assegurat que "d'aquí a finals de mes" Germanwings podrà acabar la repatriació de tots els cossos dels morts, ha informat el diari local 'Le Progres'.

RECERQUES A INTERNET

Notícies relacionades

El fiscal de Marsella ha indicat que Lubitz va buscar a internet mètodes de suïcidi i que va ocultar la seva malaltia a la seva companyia. En concret, va buscar informació sobre medicaments com Diazepam, mètodes per treure's la vida i informació sobre problemes de vista, segons Reuters.

A més, Robin ha anunciat que França obrirà una investigació penal sobre l'accident de Germanwings per aclarir si hi va haver errors al no detectar la malaltia mental que tenia el copilot. El procés anirà a càrrec de tres jutges, que hauran d'aclarir si no es va avaluar correctament la situació mental del copilot.