Una abella obliga un avió a realitzar un aterratge forçós a Anglaterra

Els pilots van detectar un "problema tècnic sospitós"

Abella de lespècie {Bombus} {cullumanus}, amenaçada dextinció a Europa

Abella de lespècie {Bombus} {cullumanus}, amenaçada dextinció a Europa / PIERRE RASMONT / {UICN}

1
Es llegeix en minuts

Una abella que va quedar atrapada en uns instruments externs d'un avió de l'aerolínia Flybe va obligar el pilot a tornar a l'aeroport anglès de Southampton després de l'enlairament, segons va informar la companyia aèria.

L'aerolínia va assenyalar que el pilot del vol BE384, amb destí a Dublín, va decidir tornar a l'aeroport divendres passat al sorgir un "problema tècnic sospitós".

Una vegada en terra, els tècnics van descobrir que l'insecte havia quedat atrapat en una peça externa d'uns instruments.

"Flybe pot confirmar que el vol BE384 que viatjava a Dublín va tornar a Southampton després d'un problema tècnic sospitós. L'avió va aterrar sense incidents i tots els passatgers van desembarcar normalment", va assenyalar una portaveu de l'aerolínia.

ATRAPADA EN UNA PEÇA

"En la inspecció, els enginyers de Flybee van descobrir que la causa del problema va ser una abella que havia quedat en una peça d'instrumentació fora de l'aeronau", va agregar.

Notícies relacionades

La portaveu va puntualitzar que "la seguretat dels passatgers i de la tripulació és prioritari" i va lamentar els inconvenients causats pel retard del vol a arribar a destí.

Els insectes poden provocar en alguns casos problemes als avions, com va passar el 1996, quan unes vespes van bloquejar un instrument que mesura la velocitat en un vol Boeing 757 que es va estavellar a l'enlairar-se de la República Dominicana, recorden avui els mitjans britànics.