A BELFAST

El ministre principal d'Irlanda del Nord, ingressat per un atac cardíac

Peter Robinson, de 66 anys, ha sigut hospitalitzat encara que la seva vida no corre perill

1
Es llegeix en minuts

El ministre principal d'Irlanda del Nord, Peter Robinson, ha sigut hospitalitzat aquest dilluns per símptomes similars als d'un atac cardíac, segons ha informat un portaveu de la seva formació, el Partit Democràtic Unionista (DUP).

Robinson, de 66 anys, ha sigut ingressat a l'hospital Ulster, a Dundonald, a l'oest d'Irlanda del Nord, després de trobar-se malament, i ha sigut traslladat a l'hospital Royal Victoria de Belfast, on és sotmès a més proves mèdiques.

El polític unionista, a favor de la permanència de la província al Regne Unit, és ministre principal des del 2008.

El primer ministre britànic, David Cameron, li ha desitjat una ràpida recuperació.

 

Notícies relacionades

El viceministre principal de la província, Martin McGuinness, del partit republicà Sinn Féin, ha expressat la seva inquietud per la salut del seu company a través del seu compte social de Twitter. "Els meus pensaments i pregàries són amb ell i la seva família", ha assenyalat el polític republicà.

Per la seva banda, el líder del Partit Unionista de l'Ulster (UUP), Mike Nesbitt, també partidari de la permanència de la província al Regne Unit, ha dit que confia en una ràpida recuperació de Robinson i ha expressat la seva solidaritat amb la seva família.