IMMIGRACIÓ

Líbia vol comprar a Espanya vaixells per vigilar les seves costes

La intenció és que aquestes embarcacions posin fre a la sortida d'immigrants

Supervivents del naufragi, a l’arribar al port de Catània a bord del guardacostes ’Bruno Gregoretti’, aquest dimarts a la matinada.

Supervivents del naufragi, a l’arribar al port de Catània a bord del guardacostes ’Bruno Gregoretti’, aquest dimarts a la matinada. / EFE / ALESSANDRO DI MEO

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats líbies han contactat amb Espanya per negociar la compra de vaixells que ajudin els serveis de guardacostes nacionals a controlar la immigració irregular que surt de les seves costes.

Així ho va revelar el director del servei de vigilància costanera, Reda Isa, a un grup de periodistes que aquest cap de setmana van acompanyar el primer ministre del Govern rebel a Trípoli, Khalifa al-Gauil, en una visita d'inspecció al port de Misrata, 220 quilòmetres a l'est de Trípoli.

Líbia "manté contactes amb Espanya sobre la possibilitat de comprar un nombre de vaixells i també té ofertes d'Itàlia i Turquia", va afirmar sense donar altres detalls.

AJUDA EUROPEA

Notícies relacionades

Isa va assegurar, així mateix, que la Unió Europea ja ha decidit concedir a Líbia una ajuda de 300 milions d'euros "que encara està en procés".

"Estem disposats a treballar, i fem la nostra feina com una locomotora, però ens falta material. Almenys cinc vaixells més millorarien la tasca", va afegir.