Farage se'n desdiu i no dimiteix com a líder de l'UKIP

La direcció de la formació euròfoba rebutja la renúncia del seu dirigent

1
Es llegeix en minuts

Nigel Farage continuarà com a líder de l'euròfob Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP), després que la direcció de la formació rebutgés aquest dilluns la dimissió que va posar sobre la taula després de les eleccions generals de dijous passat.

Farage va quedar fora del Parlament en aquells comicis al no imposar-se a la circumscripció de South Thanet, mentre que el partit va obtenir un sol escó i en va perdre un altre a la Cambra dels Comuns malgrat que va sumar 3,8 milions de vots, el 12,6 % dels sufragis al Regne Unit.

El líder de la formació va presentar la renúncia divendres, si bé no havia descartat tornar-se a presentar al càrrec després de l'estiu, quan estava prevista l'elecció d'un successor.

El president del comitè executiu nacional de l'UKIP, Steve Crowther, ha afirmat avui que la campanya electoral ha sigut un "gran èxit" per a la formació i ha informat que els membres de la directiva han rebutjat la carta de dimissió de Farage unànimement.

"Com estava promès, Nigel Farage va presentar la dimissió oficial com a líder de l'UKIP al comitè executiu nacional. Aquesta oferta va ser rebutjada unànimement pels membres del comitè, que han mostrat proves incontestables que els membres del partit no volen que Nigel se'n vagi", ha dit Crowther.

L'únic candidat de l'UKIP que ha aconseguit un escó al Parlament, Douglas Carswell, ja va descartar dissabte presentar-se com a possible successor de Farage, al qual va qualificar de "figura heroica i inspiradora".

"Hem fet una campanya molt positiva, amb un molt bon programa, malgrat els implacables atacs i un sorprenent transvasament de vots d'última hora cap als conservadors", ha afirmat Crowther.

Notícies relacionades

En la seva anàlisi dels resultats electorals, la directiva de l'UKIP considera que la majoria absoluta del Partit Conservador respon a la "por" dels britànics que el Partit Nacionalista Escocès (SNP) pogués tenir un pes al Govern britànic si els laboristes arribaven al poder sense majoria absoluta.

L'UKIP ha assenyalat, a més, que considera que la campanya per al referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) que ha promès el primer ministre britànic, David Cameron, abans del 2017 "ha començat ara".