EXECUCIÓ AÈRIA

Un 'drone' nord-americà mata l'home que es va atribuir els atemptats de 'Charlie Hebdo'

Al-Qaida assegura que el veterà radical Nasser bin Ali al-Ansi va ser assassinat juntament amb el seu fill gran i altres militants al Iemen durant el mes d'abril

Nasser bin Ali al-Ansi, el veterà d’Al-Qaida, responsabilitzant el grup terrorista dels atacs a ’Charlie Hebdo’.

Nasser bin Ali al-Ansi, el veterà d’Al-Qaida, responsabilitzant el grup terrorista dels atacs a ’Charlie Hebdo’. / AFP / GETTY IMAGES

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els Estats Units van matar l'abril passat Nasser bin Ali al-Ansi, el veterà membre d'Al-Qaida que va reivindicar en un vídeo l'autoria dels atemptats a la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo'. Segons el grup radical, Al-Ansi va ser assassinat juntament amb el seu fill gran i altres membres al Iemen amb un 'drone'.

L'atac suggereix que els 'drones' nord-americans segueixen operatius a la regió, encara que s'han retirat els diplomàtics i l'ajuda militar des que es van incrementar els conflictes al país. Segons ha informat Site Intelligence Group, l'atac va ser durant la nit del 21 al 22 d'abril.

RADICAL VETERÀ

Notícies relacionades

Ansi, que era un antic guerrer i considerat com un ideòleg d'Al-Qaida a la península Aràbiga, també ha aparegut en altres vídeos. Després d'atribuir-se el sagnant atac que va col·lapsar París el 7 de gener, va assegurar que els atacs de llops solitaris en països d'Occident com els Estats Units, França, el Canadà i el Regne Unit eren “millors i més dolorosos”. Al-Ansi també va anunciar que Al-Qaida tenia retingut com a ostatge el nord-americà Luke Somers.

ATACS IL·LEGALS

Els Estats Units operen amb 'drones' al voltant del món, però particularment al món àrab, on els utilitza per capturar sospitosos terroristes i assassinar-los sense confirmació ni judici previ. Els atacs amb 'drones' també violen en la majoria de casos la sobirania nacional del país on actuen i castiguen fatalment la població civil innocent. De moment, el secretari de defensa nord-americà, Ashton Carter, no ha volgut confirmar la mort d'Al-Ansi en mans d'un dels seus 'drones'.

Temes:

Charlie Hebdo