Tancat durant 10 hores l'aeroport de Roma per un incendi

La previsió és que es reprengui l'activitat a partir del migdia

1
Es llegeix en minuts

L'aeroport de Fiumicino a Roma començarà gradualment la seva activitat a partir de les 12.00 hora local (10.00 GMT) després que un incendi que es va declarar dimecres a la nit i va causar greus danys materials a la terminal T-3 hagi quedat extingit.

En una nota, la companyia ADR, que gestiona els aeroports romans, va comunicar que després d'una reunió "es va decidir reactivar els primers vols des de les 12.00 hora local segons la disponibilitat de les companyies aèries i de manera gradual".

El principal aeroport italià està tancat des de les 02.00 GMT i s'havia comunicat que seguiria així fins a les 12.00 GMT.

Des de les 10.15 hores a Itàlia (8.15 GMT) també va tornar a funcionar el servei de trens cap a l'aeroport, que havia sigut suspès durant el matí.

ADR aconsella els passatgers que truquin a les companyies amb què viatgen per rebre informacions sobre el seu vol i el possible canvi d'horari abans d'arribar a l'aeroport de Fiumicino, oficialment Leonardo da Vinci.

SENSE FERITS

L'autopista que arriba a aquest aeroport romà també ha sigut reoberta, després que s'hi haguessin tancat tots els accessos des de les dues de la matinada a causa de l'incendi.

Segons fonts de l'Ens d'Aviació Civil (ENAC), l'incendi, en què no s'han registrat ferits, es va declarar a la terminal T-3.

Segons alguns mitjans de comunicació, que citen fonts dels bombers, l'incendi va començar suposadament a causa d'un curtcircuit en un quadro elèctric d'un dels bars de la T-3 i es descarta que hagi sigut provocat.

De moment només han sigut autoritzades les arribades i sortides dels vols intercontinentals i des d'aquest matí s'han registrat 20 vols.

1.000 METRES QUADRATS AFECTATS

Notícies relacionades

Segons fonts aeroportuàries, l'incendi ha causat importants danys en una àrea de prop de 1.000 metres quadrats de la T-3, sobretot a la zona de botigues i restauració, però no ha afectat els taulells de facturació, ni la zona de control de seguretat i detectors de metalls.

Segons mitjans italians, prop d'un miler de passatgers estan bloquejats a l'aeroport per la impossibilitat de poder abandonar l'aeròdrom a causa de la falta de mitjans de transport i les carreteres tancades.

Temes:

Itàlia Roma