XOC ALS CARRERS

Disturbis a Milà en una marxa contra l'Exposició Universal

Manifestants antisistema s'han enfrontat a la policia

Manifestants antisistema llancen ampolles contra la policia italiana a Milà.

Manifestants antisistema llancen ampolles contra la policia italiana a Milà. / Daniel Dal Zennaro (AP / DANIEL DAL ZENARO)

1
Es llegeix en minuts

Manifestants antisistema mantenen forts enfrontaments amb la policia durant una protesta contra l'Exposició Universal que s'ha obert aquest divendres a Milà.

Desenes d'antisistema, amb la cara coberta i vestits de negre, eren a la part final d'una manifestació que, pacíficament, pretenia mostrar el seu rebuig a l'Exposició Universal.

No obstant, els encaputxats, pertanyents segons els mitjans italians als coneguts com a "bloc negre", van començar a llançar pedres i petards contra els policies al carrer Magenta.

Els agents en un primer moment van respondre amb aigua a pressió però, a l'intensificar-se els atacs dels antisistema, van llançar gasos lacrimògens.

Això va fer que la manifestació es dispersés i que els antisistema, encaputxats, s'atrinxeressin a les proximitats de la via Carducci.

Les televisions locals difonen imatges de les destrosses provocades en aquesta zona del nord de Milà, amb testos bolcats, murs pintats, portes i finestres rebentades i nombrosos vehicles en flames.

Un dels vehicles incendiats estava aparcat davant el santuari dominic de Santa Maria de las Gracias.

Així mateix van llançar pedres, ampolles, petards i altres artefactes incendiaris contra diversos edificis, cosa que va causar diversos incendis i un d'ells va devastar una sucursal de la Banca Nazionale del Lavoro (BNL).

El pols entre els antiavalots i els antisistema continua en aquests moments als carrers milanesos.

Alguns dels encaputxats, procedents de diferents països, es van desplaçar a les proximitats de l'estació ferroviària Cadorna, els accessos de la qual van ser blindats pels policies.

La tensió ha anat en augment durant les últimes hores i les autoritats ja comptaven amb la presència d'aquests grups violents que estan actuant per separat i dividits en grups.

Notícies relacionades

El Ministeri de l'Interior italià havia anunciat una ampliació de les mesures de seguretat a la capital llombarda, que compta amb prop de 5.000 agents, alguns d'ells de paisà.

Precisament els mitjans informen que dos agents d'incògnit han arrestat un manifestant. 

Temes:

Itàlia Milà