Renzi diu que Itàlia i Malta estan ajudant dos vaixells més

Segons el primer ministre italià, a les dues embarcacions hi viatgen 450 persones

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre italià, Matteo Renzi, ha anunciat aquest dilluns que Itàlia i Malta estan treballant per arribar a dos vaixells amb immigrants en perill que portarien unes 450 persones a bord i no ha dubtat a parlar de "crisi humanitària" davant l'arribada massiva d'immigrants dels últims dies.

Renzi s'ha reunit amb el seu homòleg maltès, Joseph Muscat, per abordar la tragèdia del cap de setmana i ha reiterat la seva crida a una cimera extraordinària de caps d'Estat i de Govern de la UE per discutir sobre immigració.

Segons ha precisat, el només de trucades demanant auxili d'embarcacions amb immigrants ha augmentat i actualment es treballa en el rescat de dos vaixells més. Un d'ells és una embarcació inflable a unes 30 milles de Líbia amb entre 100 i 150 persones a bord, mentre que l'altre és un vaixell més gran i portaria unes 300 persones.

"El que està passant en aquests moments al Mediterrani és molt més que un naufragi: estem en presència d'un greu moment de crisi humanitària que s'ha d'enfrontar com a tal i gestionar sobre la base del dret internacional humanitari", ha defensat el primer ministre italià.

RESPOSTA SÒLIDA

"Seguir pensant a deixar partir pesquers de la mort, per després anar a ajudar-los, significa posar en perill vides humanes", ha advertit, i ha reclamat una "resposta sòlida de la comunitat internacional en el seu conjunt".

Notícies relacionades

"La crisi en curs requereix la implicació no només de Malta i Itàlia", ha insistit Renzi, per a qui els traficants de persones són "els nous esclavistes" i per això ha deixat clar que una de les estratègies a seguir és acabar amb aquestes xarxes de tràfic de persones.

Per la seva part, Muscat ha indicat que, si es confirmen les informacions aportades pels supervivents, hi havia unes 900 persones a bord del pesquer que es va enfonsar diumenge en aigües pròximes a Líbia.

Temes:

Malta