Els Obama conviden milers de nens a buscar ous de Pasqua a la Casa Blanca

Es tracta d'una tradició centenària que la primera dama ha convertit en una invitació a l'exercici i a l'alimentació saludable

Michelle Obama llegeix un conte a uns nens durant la 137a edició de la cursa anual dels ous de Pasqua, celebrada a la Casa Blanca, a Washington.

Michelle Obama llegeix un conte a uns nens durant la 137a edició de la cursa anual dels ous de Pasqua, celebrada a la Casa Blanca, a Washington. / EFE / AUDE GUERRUCCI

3
Es llegeix en minuts

El president dels Estats UnitsBarack Obama, i la seva dona, Michelle, han convidat aquest dilluns a la Casa Blanca més de 35.000 nens i pares per buscar i fer curses amb els ous de Pasqua, una tradició centenària que la primera dama ha convertit en una invitació a l'exercici i a l'alimentació saludable.

La celebració anual, que es remunta al 1878, gira al voltant dels nens, encarregats de buscar ous de colors entre els arbustos del jardí per després empènyer-los fins a la línia de meta amb l'única ajuda d'una cullera de fusta.

"Aquesta és una particular i especial cursa de Pasqua perquè avui tenim un aniversari per celebrar. És el cinquè aniversari de la iniciativa ¡A moure's! de la primera dama", ha dit Obama als milers de persones que jugaven al jardí sud de la Casa Blanca. Precisament, l'encarregada d'organitzar la celebració, com cada any, ha sigut Michelle Obama, que va batejar l'edició número 136 de la cursa dels ous de Pasqua com a 'Gimme five' (Dóna-me'n cinc).

"Estem demanant als nord-americans de totes les edats que ens donin cinc maneres amb què porten una vida més saludable. Fer cinc salts o prendre cinc nous vegetals", ha dit la primera dama per explicar el nom de la iniciativa, que ha guanyat molta popularitat a les xarxes socials.

Des del balcó Truman i acompanyada per un conillet blanc de Pasqua de dimensions humanes, la primera dama ha convidat tot el país a penjar a Instagram una foto amb l'etiqueta #GimmeFive --també a Twitter s'han publicat imatges-- per "desafiar" una altra persona a fer una cosa sana amb la seva vida, com ja han fet la cantant Beyoncé i altres famosos.

Per commemorar el cinquè aniversari de la iniciativa de vida sana de Michelle Obama, el grup femení de pop Fifth Harmony ha interpretat la cançó aniversari feliç i ha ofert a la primera dama un pastís d'aniversari i diversos globus de colors, entre els quals en destacava un de platejat amb el número cinc.

Acompanyada dels seus gossos Bo i Sunny, la parella presidencial ha baixat al jardí per participar en l'anual cursa d'ous de Pasqua, que aquest any ha tingut com a convidats especials la tennista Victoria Duval, l'exjugador de la NBA Dominique Wilkins i el locutor de ràdio Tommy McFly.

"Faré sonar el xiulet i han de fer rodar l'ou fins allà", ha dit Obama, assenyalant la meta, mentre els nens i els seus pares prenien posicions sota el càlid sol primaveral que aquest dilluns brillava sobre la capital nord-americana.

Michelle ha ajudat a empènyer l'ou una de les criatures més endarrerides i, al finalitzar, ha felicitat amb el seu marit els pares i els voluntaris encarregats de coordinar l'esdeveniment, vestits amb davantals verds i gorres blaves o taronges. "Fa un dia meravellós", ha dit Obama als periodistes abans de dirigir-se a l'espai dedicat a explicar contes als nens, on ha llegit un extracte del llibre 'Allà on viuen els monstres' '"Where the wild things are') que, segons ha assegurat, era un dels seus preferits quan era petita.

Al jardí de la Casa Blanca també hi ha anat el grup femení de música ID4GiRLS, que ha interpretat l'himne nacional i ha fet que molts dels presents es posessin la mà al cor en signe de respecte.

L'orquestra del cos de 'marines' ha estat l'encarregada de posar ritme a les activitats que han durat tot el dia al jardí i entre les quals destaquen diferents activitats de ball, competicions de bàsquet, ioga o classes de cuina saludable.

Notícies relacionades

La tradició de convidar nens a la Casa Blanca el dilluns de Pasqua la va introduir el president Rutherford B. Hayes (1877-1881) després que el Congrés aprovés una llei que prohibia als nens jugar als jardins del Capitoli per por que causessin danys, i des d'aleshores s'ha celebrat anualment gairebé sense excepcions. 

 

Temes:

Ous