INVESTIGACIÓ DE LA TRAGÈDIA DELS ALPS

Lubitz va buscar a internet mètodes per suïcidar-se un dia abans de la tragèdia

El copilot de l'avió de Germanwings també va consultar informació sobre el funcionament de la porta de la cabina

Lubitz, en una marató a Hamburg, el setembre del 2009. 

Lubitz, en una marató a Hamburg, el setembre del 2009.  / FOTO TEAM MUELLER (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El copilot de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos va buscar a internet informació sobre mètodes per suïcidar-se fins a la vigília de la tragèdia, així com sobre el funcionament de les portes de les cabines de vol, ha comunicat aquest dijous la Fiscalia de Düsseldorf.

Aquesta informació es desprèn dels continguts trobats en una tauleta confiscada en uns dels domicilis d'Andreas Lubitz, han afegit aquestes fonts.

A l'analitzar el dispositiu s'ha comprovat que Lubitz va buscar a internet "mètodes i maneres" de suïcidar-se, "especialment" entre el 16 i el 23 de març, un dia abans que presumptament estavellés de forma voluntària l'Airbus A320. Almenys en un d'aquells dies també va estar mirant "durant diversos minuts" informació sobre les portes de la cabina de vol i les seves mesures de seguretat.

Les investigacions de la fiscalia francesa, basades principalment en les gravacions de la primera de les caixes negres trobades de l'Airbus, apuntaven que Lubitz va bloquejar la porta per dins al quedar-se sol a la cabina, en absència del capità, i després va impedir que aquest pogués tornar a entrar.

PRECEDENTS DE LUBITZ

De Lubitz se sap, així mateix, que el 2009 va interrompre la seva formació com a pilot per un "episodi de depressió" greu que va comunicar a l'escola de vol de Lufthansa.

Notícies relacionades

Abans d'obtenir la llicència com a pilot, el jove va rebre tractament psicoterapèutic per "tendències suïcides", segons va revelar també la Fiscalia de Düsseldorf, que després de registrar les seves vivendes va descobrir que el jove tenia una baixa mèdica per al dia de la catàstrofe i que aparentment no ho va comunicar a Germanwings.

La difusió de l'últim comunicat de la fiscalia arriba després que el Govern alemany ha anunciat avui la creació d'un grup d'experts per revisar els sistemes de tancament de les cabines de vol dels avions i els exàmens mèdics i psicològics dels pilots.