al municipi de Pelvoux

Moren tres esquiadors en una allau als Alps francesos

Hi ha un altre esportista en estat crític

1
Es llegeix en minuts

Tres persones han mort aquest dimecres en una allau registrada als Alps francesos, han informat fonts de la Prefectura dels Alts Alps. Una quarta persona es troba en estat crític i ha sigut traslladat en helicòpter a l'hospital de Grenoble, segons la prefactura. 

El despreniment ha tingut lloc cap a les 15.00 hora local (13.00 GMT) al massís d'Écrins i, segons les fonts, ha sorprès una desena d'esquiadors estrangers i el seu guia. Dues de les víctimes mortals eren ciutadans austríacs i la tercera italià, ha indicat a Efe la prefectura local. El coronel Christian Flagella, de la Gendarmeria local, ha apuntat a la cadena BFM TV que a priori, a falta de confirmació oficial, la resta d'afectats són de nacionalitat austríaca. L'allau només ha atrapat quatre dels esquiadors, ha afegit el coronel.

L'allau s'ha produït a més de 3.000 metres sobre el nivell del mar, al municipi de Pelvoux. El vent bufa a més de 80 km/h al lloc de l'allau, cosa que fa difícil les tasques dels equips de rescat. 

Notícies relacionades

El risc d'allau estava aquest dimecres en un nivell de tres sobre cinc, però el vent que ha bufat aquests dies sobre la zona ha provocat desplaçaments de neu i ha incrementat el perill.

L'operatiu de rescat compta amb l'ajuda de tres helicòpters i està integrat, entre altres, per 30 bombers i 30 membres més de la Gendarmeria. 

Temes:

Alps