AL SUD DE MOSSUL

L'Estat Islàmic destrueix l'antiga ciutat de Hatra

Els gihadistes han entrat amb pales a la localitat, de més de 2.000 anys d'antiguitat

Una de les edificacions de la històrica ciutat de Hatra.

Una de les edificacions de la històrica ciutat de Hatra. / REUTERS / SUHAIB SALEM

1
Es llegeix en minuts

Milicians de l'Estat Islàmic han destruït la ciutat ancestral de Hatra, situada al sud de Mossul (província de Nínive), segons fonts oficials. La ciutat, que data del 200 aC, va ser capital de l'antic Imperi part.

"Milicians de l'Estat Islàmic han començat a destruir amb pales la ciutat històrica de Hatra, a prop de Mossul. És un lloc històric des del qual han governat molts reis coneguts", ha explicat un responsable del Partit Democràtic del Kurdistan per a Mossul, Saeed Mamuzini, en declaracions a l'agència de notícies kurda Rudaw.

Segons Mamuzini, "la ciutat de Hatra és molt gran i albergava multitud d'antiguitats a l'interior". "L'Estat Islàmic ja s'ha emportat de la ciutat les monedes antigues d'or i plata", ha explicat.

Hatra es troba en ple desert, a uns 110 quilòmetres al sud-oest de Mossul, la segona ciutat més poblada de l'Iraq i sota control dels gihadistes des del mes de juny de l'any passat. Encara que fundada pels seljúcides, va ser conquistada pels parts i es va desenvolupar amb esplendor com a capital d'un imperi que controlava gran part del territori dels actuals Iraq i Iran. 

Notícies relacionades

Va ser el principal rival de l'Imperi romà per l'hegemonia al Pròxim Orient els primers anys de la nostra era.

Dijous passat, milicians de l'Estat Islàmic van destruir amb excavadores algunes parts de la localitat assíria de Nimrod, de 3.000 anys d'antiguitat.