DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI

L'Estat Islàmic arrasa el lloc arqueològic de la bíblica Nimrod

Els gihadistes han utilitzat buldòzers per destrossar la ciutat assíria, del segle XIII abans de Crist

L’Estat Islàmic arrasa el lloc arqueològic de la bíblica Nimrod. / AFP / KARIM SAHIB / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va arrasar aquest dijous el lloc arqueològic assiri de Namrud, a l'Iraq, segons un comunicat del Ministeri iraquià de Turisme i Antiguitats. Els gihadistes van utilitzar maquinària pesant per destruir aquesta ciutat arqueològica, del segle XIII aC, ha afegit el departament governamental.

A més, el ministeri ha condemnat aquestes "accions criminals" i ha sol·licitat al Consell de Seguretat de l'ONU que celebri una reunió urgent per aplicar les seves decisions respecte a l'Iraq. "L'Iraq representa la primera línia de defensa contra l'EI i és necessari aturar aquesta situació dramàtica per la qual està passant el món civilitzat i fer front junts a aquest atac a la cultura i la humanitat", han afegit les autoritats.

MUSEU DESTRUÏT

Notícies relacionades

Namrud, coneguda a la Bíblia com a Kalakh, va ser una de les capitals d'Assíria i està situada a la vora del riu Tigris, a uns 30 quilòmetres al sud-est de Mossul, capital de la província septentrional de Nínive. El 26 de febrer, els gihadistes d'EI van difondre un vídeo per internet que mostrava com destruïen desenes de figures del Museu de la Civilització de Mossul a l'Iraq, entre elles alguna de l'època assíria (segle VIII i VII aC).

Un dels gihadistes que apareixien al vídeo va justificar aquest acte de vandalisme a l'assegurar que els pobles de l'antiguitat adoraven ídols "en lloc d'Al·là" i que el mateix profeta Mahoma va destruir amb les seves pròpies mans altres figures d'ídols religiosos.