TALLS A LA CARA I UNA MÀ

Ferit l'ambaixador dels EUA a Seül després de ser atacat amb un ganivet

L'agressor ha dit que està en contra de les maniobres conjuntes que Washington i Corea del Sud fan en territori sud-coreà

L’agressor ha sigut detingut després de tallar-li amb un ganivet de cuina la cara i una mà. / periodico

2
Es llegeix en minuts

L'ambaixador dels Estats Units a Corea del Sud, Mark Lippert, ha resultat aquest dijous ferit després de ser atacat amb un ganivet de cuina per un home que ha dit que està en contra de les maniobres conjuntes que Washington i Seül fan des d'aquesta setmana en territori sud-coreà.

L'ambaixador, que tenia previst fer una conferència al Centre d'Art Sejong, davant l'Ambaixada dels EUA en ple centre de Seül, estava assegut a la taula durant un esmorzar previ quan el sospitós l'ha atacat per darrere, ha informat una portaveu de l'Ambaixada nord-americana.

L'atacant, identificat com a Kim Ki-jong, de 55 anys i representant d'un grup polític que coorganitzava l'acte, li ha fet talls a la part dreta de la cara i al canell esquerre amb un ganivet de cuina de 25 centímetres, ha informat la policia en una roda de premsa.

REDUÏT I DETINGUT

El sospitós ha sigut reduït i detingut immediatament, mentre que l'ambaixador, de 42 anys i en el càrrec des de l'any passat, ha sigut traslladat a un hospital pròxim on es troba en "estat estable" sense que es temi per la seva vida, ha confirmat la portaveu de l'Ambaixada dels EUA a Seül.

Les imatges de diverses cadenes de televisió sud-coreanes han mostrata l'ambaixador amb la cara i el braç tacats de sang després de ser atacat, així com les restes de sang que han quedat a la taula.

Després de l'agressió, Kim ha cridat proclames contra les maniobres militars Key Resolve i Foal Eagle que els exèrcits dels EUA i Corea del Sud van començar de manera conjunta en territori sud-coreà dilluns passat, segons la policia.

SIMULACRES DE RESPOSTA A UN ATAC

Cada any per aquestes dates els dos països aliats porten a terme simulacres de resposta a un atac nord-coreà i maniobres en terra, mar i aire que són durament criticades per Corea del Nord i grups d'extrema esquerra de Corea del Sud.

Durant la seva detenció, Kim Ki-jong ha afirmat que no està penedit d'haver atacat l'ambaixador, i ha afegit que el ganivet era seu, segons el canal de televisió local Newsis, a més d'expressar proclames en favor de la reunificació de les dues Corees.

DETINGUT EL 2010

El sospitós, que el juliol del 2010 ja va ser condemnat per tirar un tros de ciment a l'ambaixador del Japó a Seül, participava en l'acte com a membre del Consell Coreà per a la Reconciliació i la Cooperació, una organització política amb representants tant de l'esquerra com de la dreta.

A més, és líder de Woorimadang ('El nostre lloc'), una petita organització de tendència ultranacionalista que compta amb 54 integrants i que a la seva pàgina web manifesta dures crítiques a la presència de l'Exèrcit dels EUA a Corea del Sud, on manté desplegats 28.500 militars.

Notícies relacionades

La policia ha enviat a l'esdeveniment 27 policies i un detectiu, encara que ha reconegut no haver sotmès els convidats a mesures de seguretat exhaustives, com detecció de metalls o registre corporal, ja que l'Ambaixada dels EUA no havia sol·licitat protecció especial.

El Departament d'Estat de Washington ha expressat en un comunicat la seva "condemna rotunda a aquest acte de violència", mentre que el Ministeri d'Exteriors de Corea del Sud "ha lamentat profundament" el fet i ha remarcat que els EUA és el seu "aliat més important".

Temes:

Seül