DELINQÜÈNCIA ALS BARRIS MARGINALS DE FRANÇA

Els narcos provoquen una guerra urbana a Marsella

Una venjança entre bandes crea alarma coincidint amb la visita de Valls

Policies d’elit, ahir a la ciutat de Marsella.

Policies d’elit, ahir a la ciutat de Marsella. / AP/Claude Paris)

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN
PARÍS

LSSRqatzar va voler que la visita del primer ministre francès, Manuel Valls, a Marsella per felicitar les forces de l'ordre pel descens de la criminalitat coincidís amb un tiroteig en un barri marginal del nord de la ciutat. Poc després de les 9.30 hores del matí, entre cinc i deu individus encaputxats i armats de kalaixnikov, segons explicaven testimonis presencials al diari local La Province, van disparar a l'aire diverses vegades en diferents llocs del suburbi de La Castellane, una zona de 7.000 habitants on proliferen el tràfic de droga i la prostitució.

Alertats pels veïns, les forces de l'ordre van acordonar el barri a consciència, van confinar els alumnes a les escoles i van evacuar una guarderia emportant-se els infants a llocs més segurs. Un equip de la brigada anticrim present al lloc dels fets es va haver de posar a resguard per no rebre impactes del foc creuat i el director de la policia de Marsella, Pierre Marie Bourniquel, va ser rebut amb una ràfega de trets quan arribava a bord del cotxe policial. Malgrat tot, no hi va haver cap ferit.

En el curs de l'operació de les forces de l'ordre, recolzada des de l'aire per un helicòpter, els agents van trobar en un apartament set kalaixnikovs, diversos carregadors i resina d'haixix. A l'exterior de l'edifici, els investigadors van recollir uns 60 casquets, resultat del que tot apunta ser una venjança entre bandes

Notícies relacionades

rivals.

«És una autèntica plaga», es queixava a la televisió BFM Caroline Pozmentier, de la conservadora UMP i adjunta a l'alcalde de Marsella. «En aquest barri un grup de gamberros escampa el terror. Els hem d'agafar i no deixar-los anar al cap de tres dies com si no hagués passat res», deia per la seva banda el diputat socialista Henri Jibrayel. Mentrestant, Manuel Valls, que anava a Marsella per primera vegada com a primer ministre, va qualificar l'episodi d'«inacceptable» però, recolzant-se en les xifres, es va felicitar del bon resultat de les mesures adoptades pel Govern de François Hollande per frenar la delinqüència. «Fa poc no s'hauria pogut intervenir tan ràpidament, acordonar el barri, protegir els seus habitants i decomissar diverses armes de guerra», va afegir Valls.