Un condemnat de l'11-S assegura que Al-Qaida va planejar abatre l'Air Force One durant la presidència de Bill Clinton

Moussaoui descriu amb detall el suport financer de l'Aràbia Saudita al grup terrorista abans dels atemptats de Nova York i Washington

Bill Clinton, davant de l’Air Force One.

Bill Clinton, davant de l’Air Force One.

1
Es llegeix en minuts

Un terrorista convicte ha afirmat que membres de la família reial saudita van recolzar financerament Al-Qaida en els anys previs als atemptats de l'11 de setembre i fins i tot ha assegurat que va discutir amb un funcionari de l'ambaixada saudita a Washington sobre un pla per abatre l'Air Force One durant la presidència de Bill Clinton amb un míssil Stinger.

Zacarias Moussaoui va fer aquestes reivindicacions, que les autoritats saudites neguen, en un comunicat enviat des d'una presó de màxima seguretat de Colorado (Estats Units), on compleix la cadena perpètua per formar part dels atacs del 2001 en què van morir gairebé 3.000 persones.

Moussaoui va escriure l'any passat al jutge George B. Daniels, d'un tribunal de Nova York, que presideix una demanda presentada pels familiars de les víctimes de l'11 de setembre contra l'Aràbia Saudita, per comunicar-li que volia testificar en el cas. Després de llargues negociacions amb funcionaris del Departament de Justícia i l'Oficina Federal de Presons, un equip d'advocats van poder entrar a la presó i interrogar-lo durant dos dies l'octubre passat.

En una declaració refutant les seves últimes acusacions, un portaveu de l'ambaixada va dir que "no hi ha evidència" per recolzar l'afirmació de Moussaoui. "L'atac de l'11 de setembre ha estat el crim més intensament investigat en la història i les troballes no mostren cap participació del Govern de l'Aràbia Saudita o funcionaris saudites. Mossaoui -va prosseguir- és un criminal desequilibrat els advocats del qual van presentar evidències que és un home mentalment incompetent. Les seves paraules no tenen credibilitat".

EL PRÍNCEP SALMAN

Notícies relacionades

L'informe de la comissió 11-S no va trobar evidència que qualsevol govern que no sigui el talibà va recolzar Al-Qaida abans dels atemptats. Hi ha hagut evidències durant anys de la participació de milionaris saudites en el finançament i suport a la xarxa d'Ussama Bin Laden, però menys claro és  l'abast i la naturalesa de la participació saudita en la planificació i el finançament dels atemptats de l'11-S.

reiSalmanTurki al-FaissalBin Sultanambaixador de l'Aràbia SauditaAl-Ualed bin Talal