El Tribunal Internacional de Justícia dictamina que ni Sèrbia ni Croàcia van cometre genocidi

El president, Peter Tomka, afirma que és necessari provar que hi va haver "intenció deliberada"

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Internacional de Justícia (CIJ) ha dictaminat aquest dijous que no hi va haver genocidi per part de Croàcia durant l'operació Tempesta, que va tenir lloc el 1995, en la guerra dels Balcans, i en què les víctimes van ser serbis i serbocroats.

"La tribunal no reconeix intent de genocidi comès per Croàcia, ni l'existència d'intenció" a l'operació Tempesta que les autoritats de Zagreb van desplegar l'estiu del 1995, encara que apunta que "Croàcia era responsable de l'operació", ha llegit el president de l'alt tribunal, Peter Tomka.

Minuts abans, el Tribunal Internacional de Justícia (CIJ) havia dit que Sèrbia tampoc havia comès "genocidi a Croàcia durant la guerra" dels Balcans, encara que també va reconèixer que no hi havia dubte de la "responsabilitat de Sèrbia per no prevenir el genocidi".

Intenció deliberada

Notícies relacionades

El president de l'alt tribunal de l'ONU, Peter Tomka, va indicar que per formalitzar una acusació per genocidi "és necessària la intenció deliberada de matar membres d'un grup, físicament o psicològicament".

El CJI finalitza el cas que ha enfrontat a Croàcia i Sèrbia des del 1999 per presumpte genocidi comès entre el 1991 i el 1995, durant les guerres de descomposició de l'antiga Iugoslàvia.

Temes:

Sèrbia Croàcia