GAIREBÉ UN ANY DESPRÉS

Malàisia declara que la desaparició del vol MH370 va ser un accident

La intensa recerca de l'aparell, en què viatjaven 239 persones, no ha permès localitzar-ne restes ni pistes

Familiars de passatgers del vol Malaysia Airlines MH370 resen al Metro Park Hotel a Pequín. / AFP / WANG ZHAO

Familiars de passatgers del vol Malaysia Airlines MH370 resen al Metro Park Hotel a Pequín.
Una dona deixa un missatge en record dels passatgers del vol MH370 de Malaysia Airlines, a Kuala Lumpur.

/

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Malàisia ha declarat oficialment la misteriosa desaparició del vol MH370 de Malaysia Airlines com un "accident" en què no hi va haver supervivents, segons un comunicat emès aquest dijous pel Departament d'Aviació Civil (DAC) del país asiàtic.

El Boeing 777 de l'aerolínia malàisia, que cobria el trajecte entre Kuala Lumpur (Malàisia) i Pequín (Xina), va desaparèixer el 8 de març de l'any passat amb 239 ocupants a bord poc després d'enlairar-se cap a la capital xinesa. Mesos després d'una intensa recerca, encara no s'han trobat restes o pistes per a la seva localització.

"Declarem oficialment que el vol de Malaysia Airlines MH370 va ser un accident... i que tots els 239 passatgers i tripulants a bord presumiblement van perdre la vida", ha afirmat el director general del DAC, Azharuddin Abdul Rahman, al comunicat.

L'anunci permetrà ara a les famílies de les víctimes accedir a les corresponents indemnitzacions, que Malaysia Airlines s'ha declarat disposada a satisfer immediatament.

Els investigadors internacionals encara busquen els motius pels quals el Boeing 777 es va desviar milers de milles de la ruta prevista abans de caure suposadament en aigües de l'oceà Índic. Malàisia manté oberta la seva pròpia investigació criminal. "Les dues investigacions estan limitades per la falta de proves físiques fins ara, particularment les caixes negres de l'avió", ha assenyalat Azharuddin. "Per tant, en aquest moment, no hi ha proves per recolzar cap especulació sobre la causa de l'accident", ha afegit.

INFORME INTERN

Notícies relacionades

La DAC preveu difondre un informe intern sobre la seva investigació el 7 de març, un dia abans del primer aniversari de la desaparició, va assenyalar aquest dimecres un ministre malaisi. "Aquesta declaració no suposa de cap manera el final [de les investigacions]", ha afirmat Azharuddin, i ha afegit que la recerca de l'avió desaparegut continuarà amb l'ajuda de la Xina Austràlia.

La crisi de Malaysia Airlines va empitjorar el 17 de juliol quan el vol MH17, que cobria el trajecte entre Amsterdam i Kuala Lumpur, va ser abatut sobre Ucraïna i tots els 298 ocupants van morir.

Temes:

Malàisia