EXECUCIÓ A JEDDAH

Un violador de menors, primer decapitat del regnat del nou monarca de l'Aràbia Saudita

Des de començament d'any al regne saudita han estat executades 14 persones

El príncep Salman bin abdul-Aziz, nou rei de l’Aràbia Saudita, el 6 de gener passat a Riad.

El príncep Salman bin abdul-Aziz, nou rei de l’Aràbia Saudita, el 6 de gener passat a Riad. / AFP / HO

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats saudites han decapitat públicament a la ciutat de Jeddah un violador de menors identificat com a Mussa al-Zahrani, que s'ha convertit així en el primer executat del regnat de Salman, que va accedir al tron de l'Aràbia Saudita divendres passat després de la mort del seu germanastre, Abdul·là.

"Mussa bin-Saïd Alí al-Zahrani va segrestar diverses nenes menors d'edat. Les amenaçava a elles i als seus familiars i les violava a casa seva", ha informat el Ministeri de l'Interior. "Les violava, les retenia, les obligava a beure alcohol i a algunes les obligada a visionar material pornogràfic", ha afegit.

El ministeri ha detallat que el condemnat va iniciar els seus segrestos el 2006 mentre treballava com a professor, tal com ha recollit el diari 'Saudi Gazette'. La Policia el va detenir el 2011 després que la seva última víctima donés diversos detalls que van portar fins a ell.

Notícies relacionades

Amb la d'Al-Zahrani ja són tretze les decapitacions registrades a l'Aràbia Saudita des de començament d'any. La setmana passada, una birmana, Laila Bint Abdul Muttalib Basim, va ser decapitada a la Meca després de ser condemnada per torturar i matar la seva fillastra de set anys. Llavors l'execució va ser gravada per alguns dels assistents i pujada a Youtube, que ja ha retirat aquests vídeos. L'enrenou causat va obligar el Ministeri de l'Interior saudita a explicar que aquesta execució busca "restablir la seguretat i fer justícia".

87 EXECUCIONS EL 2014

Segons Human Rights Watch (HRW), el 2014 van ser executades 87 persones. Fins a 72 d'aquestes execucions van tenir lloc entre l'agost i el desembre. El 43% dels executats eren estrangers i/o dones.

Temes:

Violadors