Països MUSULMans

Més protestes islamistes contra 'Charlie Hebdo'

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES
TEHERAN

Diverses capitals de països musulmans van acollir ahir, dia de la pregària setmanal, manifestacions de protesta contra França i contra la publicació de caricatures de Mahoma considerades insultants. Les mobilitzacions més importants van tenir lloc a Teheran, on van sortir al carrer desenes de milers de persones que van cridar «Mort a França, mort a Israel, mort a la Gran Bretanya, mort a Charlie-Hebdo».

Crits semblants també es van sentir a l'Afganistan i al Pakistan, on les manifestacions, molt nombroses, van transcórrer sense incidents notables. Mahoma és la meva vida; El nostre profeta, el nostre honor és el que es podia llegir a les pancartes amb què van desfilar unes 15.000 persones a la capital pakistanesa, Islamabad. A l'Afganistan, unes 20.000 persones es van manifestar a Herat, la tercera ciutat del país, on es va cremar la bandera tricolor francesa i es va demanar a França que s'excusi oficialment per la publicació de les caricatures del profeta Mahoma.

Notícies relacionades

Mentrestant, el número dels supervivents de Charlie Hebdo del 14 de generamb la caricatura de Mahoma a la portada, passarà dels set milions d'exemplars venuts, segons va anunciar ahir el distribuïdor del setmanari satíric francès.

D'aquests 7 milions d'exemplars, 6,3 han estat distribuïts per tot França i 700.000 a l'estranger. Bèlgica ha estat el país estranger on més s'ha venut el setmanari.