IMPACTE INTERNACIONAL

Centenars de milers de persones es manifesten a Txetxènia contra 'Charlie Hebdo'

El president prorús va convocar ell mateix la marxa a Grozni

1
Es llegeix en minuts

Desenes de milers de persones s'han manifestat aquest dilluns a la regió russa de Txetxènia en contra de les caricatures del setmanari satíric 'Charlie Hebdo', unes protestes massives que s'han desenvolupat després que el líder espiritual de la regió de majoria musulmana denunciés les vinyetes de Mahoma per ser "vulgars i immorals".

"Llançarem una protesta decisiva contra la vulgaritat, la immoralitat, la falta de cultura i el desvergonyiment dels que van dibuixar les caricatures del profeta Mahoma. La pau sigui amb ell", ha escrit el president txetxè, Ramzan Kadírov, abans de la manifestació. "Advertim públicament que no tolerarem accions similars", ha subratllat.

CRIDA PER INSTAGRAM

Segons l'agència de notícies Itar TASS, Kadírov va fer una crida d'assistència diumenge a través del seu compte d'Instagram. "Demano a tots els que apreciïn la pau, l'estabilitat, el consentiment, l'espiritualitat i els sentiments religiosos que vagin a Grozni i s'uneixin a les files dels que es defensaran dels intents de crear rivalitats entre les religions i els pobles del món", va escriure.

Notícies relacionades

Durant la marxa, que han batejat amb el nom 'Amor pel profeta Mahoma' i a la qual segons el mateix Kadírov haurien assistit fins a un milió de persones, els manifestants han portat cartells que deien: "No a les caricatures del profeta Mahoma", i han repetit oracions alabant el profeta, segons Itar TASS.

Kadírov ha considerat com a enemics personals tots aquells que hagin recolzat les publicacions de 'Charlie Hebdo' i altres publicacions similars en què, segons ell, s'ofenen els sentiments religiosos dels musulmans.

Temes:

Charlie Hebdo