PROTESTA AL PAKISTAN

La comunitat cristiana pakistanesa protesta contra caricatures de 'Charlie Hebdo'

Els manifestants denuncien que les vinyetes amenacen l'harmonia religiosa i la pau mundial

Grups de la minoria cristiana es manifesten contra les caricatures de ’Charlie Hebdo’, aquest diumenge, a Peshawar (Pakistan).

Grups de la minoria cristiana es manifesten contra les caricatures de ’Charlie Hebdo’, aquest diumenge, a Peshawar (Pakistan). / BILAWAL ARBAB (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Membres de la minoria cristiana pakistanesa s'han manifestat aquest diumenge en contra de les caricatures del setmanari francès 'Charlie Hebdo' a la ciutat de Peshawar, al nord-oest del país, per reclamar que els seus autors siguin portats davant la justícia, han informat mitjans locals.

Grups de manifestants han sortit des de diverses esglésies, entre elles la Basílica de Tots Sants -que va patir el 2013 un atemptat islamista en què van morir més d'un centenar de persones- i han marxat fins al Club de Premsa de Peshawar, segons el diari pakistanès 'Dawn'.

Els participants han condemnat les caricatures de Mahoma publicades per la revista satírica per considerar que amenacen l'harmonia religiosa i la pau mundial, i per això han demana a la comunitat mundial prendre mesures per aturar aquest tipus d'actes.

SOLIDARITAT I VIOLÈNCIA

Aquest gest de solidaritat amb el món musulmà per part de la minoria pakistanesa ha arribat en un dia marcat per l'escalada de violència anticristiana a Níger, on s'han incendiat almenys una desena d'esglésies enmig dels disturbis desencadenats arran de la publicació de 'Charlie Hebdo'.

El món musulmà ha reaccionat amb ira a l'últim número del setmanari, en què a la portada es veu Mahoma entristit i vessant una llàgrima mentre mostra el lema 'Je suis Charlie' ('Jo sóc Charlie'), sota el titular 'Tot està perdonat'.

Notícies relacionades

Almenys tres persones, entre elles un fotògraf, van resultar ferides de bala divendres en enfrontaments amb la Policia i l'Exèrcit durant les protestes violentes que van tenir lloc al Pakistan contra la revista, que la setmana passada va patir un atemptat en què van morir dotze persones.

El Parlament pakistanès va advertir dijous passat que les caricatures "són intents deliberats d'incitar a la violència", mentre que el primer ministre, Nawaz Sharif, va demanar a la comunitat internacional que eviti "la publicació de material provocatiu".