SUPORT FINANCER

'Charlie Hebdo' ha recaptat 10 milions d'euros des de l'atac terrorista

El setmanari satíric francès ha rebut generoses donacions privades i institucionals

Un cartell indicant que la revista ’Charlie Hebdo’ està esgotada en una llibreria aquest dijous a Brussel·les.

Un cartell indicant que la revista ’Charlie Hebdo’ està esgotada en una llibreria aquest dijous a Brussel·les. / REUTERS / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
EFE / PARÍS

La revista satírica 'Charlie Hebdo' ha recaptat almenys 10 milions d'euros des de la massacre gihadista de la setmana passada a París, gràcies a mostres de solidaritat privades i institucionals.

El recompte provisional dels ingressos obtinguts per la capçalera situa entre els 3 i els 7,8 milions d'euros el que 'Charlie Hebdo' ingressarà per l'anomenat "número dels supervivents", el primer després dels atemptats i del qual s'hauran imprès un total de 5 milions d'exemplars a 3 euros cadascun.

La capçalera de l'autodenominat "diari irresponsable" ha aconseguit a més multiplicar per més de deu els seus abonats, que han passat dels escassos 7.000 subscriptors abans dels atemptats als 120.000 que suma ja, segons l'emissora francesa RTL.

El preu de la subscripció és de 24 euros per tres mesos i 96 euros per un any, xifra que elevaria els ingressos entre els 2,4 i els 9,6 milions d'euros.

DONACIONS DIVERSES

1,4 milions d'euros més, per ara, provenen de donacions particulars i desfiscalitzades de més de 21.000 persones a través de la web JaideCharlie.fr, que no inclouen els xecs o les transferències enviades als comptes de la revista.

La plataforma de recol·lecció de fons a través d'internet Leetchi ha arribat als 150.000 euros de 5.300 donants, que es destinaran a la revista i als familiars de les 17 víctimes mortals dels diferents atacs integristes de París.

Notícies relacionades

L'Associació de la Premsa i el Pluralisme havia destinat 200.000 euros per garantir l'edició d'un nou número després de l'atac a la redacció, mentre que el gegant d'internet Google havia donat 250.000 euros i el grup 'The Guardian' 130.000 euros més.

Per la seva banda, la ministra francesa de Cultura, Fleur Pellerin, va anunciar la setmana passada una partida d'un milió d'euros per recolzar la revista, que el novembre passat va vendre 28.000 exemplars i que va llançar una campanya de recollida de fons per garantir la seva supervivència, fet que li va propiciar 250.000 euros en donacions.