GRAN OPERACIÓ MILITAR

Níger desplega un dispositiu de seguretat contra Boko Haram

El Govern es prepara per a possibles atacs del grup terrorista a la ciutat de Difa

Abu-Bakr Shekau (centre), autoproclamat líder del grup islamista Boko Haram, en una imatge difosa el 25 de setembre passat.

Abu-Bakr Shekau (centre), autoproclamat líder del grup islamista Boko Haram, en una imatge difosa el 25 de setembre passat. / AFP

1
Es llegeix en minuts

El Govern nigerí va anunciar ahir a la nit un important dispositiu de seguretat "desconegut fins ara a Níger" per afrontar qualsevol possible incursió del grup armat nigerià Boko Haram a l'est del seu país, regió limítrofa del bastió nigerià del grup terrorista.

El Ministre de l'Interior nigerí, Hasumi Masaudu, va assegurar davant els diputats que el dispositiu de seguretat ja està en marxa i "s'ha consolidat", per fer afrontar possibles atacs de Boko Haram a la ciutat de Difa, al sud-est de Níger, fronterera amb Nigèria.

Notícies relacionades

Aquest desplegament és "l'operació militar més gran portada a terme fins ara a Níger", batejada com a "Ingar" i "ha d'afrontar a qualsevol eventualitat", va dir el ministre sense especificar detalls sobre els efectius dels soldats que participen en aquesta operació ni les possibles amenaces detectades.

Boko Haram, que Washington va col·locar a la llista negra d'organitzacions terroristes, controla des de principis d'octubre Malam Fatori i Damasak, dues localitats del nord-est de Nigèria molt pròximes de Níger, conquistades després de violents combats amb l'Exèrcit de la veïna Nigèria. 

Temes:

Níger