DESAFIAMENT A L'EXCOLÒNIA BRITÀNICA

La protesta torna als carrers de Hong Kong

Milers de persones ocupen Mong Kok després d'enfrontar-se amb la policia

La policia carrega contra els manifestants, que es protegeixen amb paraigua, divendres a la nit.

La policia carrega contra els manifestants, que es protegeixen amb paraigua, divendres a la nit. / REUTERS / CARLOS BARRIA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / HONG KONG

Més de 9.000 manifestants van reocupar ahir els carrers del barri de Mong Kok, una de les tres zones de Hong Kong ocupades per les protestes pro democràcia des del 28 de setembre, després dels durs enfrontaments registrats amb la policia la nit anterior, que van acabar amb almenys 33 detinguts i desenes de ferits, entre ells 18 policies.

Notícies relacionades

Les forces de seguretat, armades amb porres i gas pebre, van carregar violentament contra els manifestants, però al final es van retirar i van deixar l'àrea a les seves mans tan sols 24 hores després d'haver-la reobert al trànsit. El cap de policia de Hong Kong, Andy Tsang, va trencar tres setmanes de silenci oficial per dir que fins ara els agents havien estat «extremadament tolerants» però que això no havia fet que els manifestants es tornessin més «radicals o violents».

L'actuació policial genera dubtes sobre les intencions del Govern de recuperar el diàleg amb els estudiants sobre una possible reforma electoral que pogués aturar les protestes. La primera ronda de contactes està fixada per dimarts que ve, i va ser  anunciada pel cap Executiu, Leung Chi-Yung, després de la difusió d'un polèmic vídeo amb una agressió policial que va desfermar la ira ciutadana.