LA REVOLTA DELS PARAIGÜES

El dur enfrontament amb la policia endureix la protesta de Hong Kong

La tensió es dispara després que els agents peguin a un manifestant emmanillat

La càrrega policial contra manifestants pacífics que ha irritat Hong Kong / AFP / VÍDEO: YOUTUBE

La càrrega policial contra manifestants pacífics que ha irritat Hong Kong
Enfrontaments entre la policia i els manifestants a Hong Kong

/

1
Es llegeix en minuts

El dur enfrontament registrat aquest dimecres a la matinada entre la policia i els manifestants pro democràcia ha enquistat les protestes al carrer a Hong Kong, que entren en el seu divuitè dia sense indici de solució.

Un vídeo gravat per una cadena de televisió local, TVB, que mostra com diversos policies peguen a un manifestant emmanillat durant els forts xocs de la matinada ha provocat la indignació i frustració de centenars de ciutadans a l'excolònia britànica.

En la gravació es pot veure com sis agents s'enduen el manifestant a una zona apartada de la multitud on el peguen i li claven nombroses puntades de peu durant quatre minuts, mentre el jove és a terra lligat de mans.

Notícies relacionades

El manifestant, identificat com a Ken Tsang, membre del Partit Cívic, una de les principals formacions polítiques pro democràcia a Hong Kong, es trobava entre els centenars de ciutadans que es van barallar amb la policia en els enfrontaments més violents registrats des que va esclatar la revolta civil, el 28 de setembre.

Les autoritats de Hong Kong han anunciat aquest dimecres que els policies involucrats en l'incident seran apartats de les seves posicions. El secretari per a la Seguretat, Lai Tung-kwok, ha afirmat en una roda de premsa que la policia investigarà el possible ús excessiu de la força. Segons la policia, 45 manifestants han estat detinguts. 

Temes:

Hong Kong