JORNADA HISTÒRICA

Independentistes i unionistes s'enfronten a Glasgow després del rebuig a la independència d'Escòcia

Els manifestants de tots dos bàndols es van arribar a llançar objectes a George Square

Agents de policia intervenen en els desordres registrats ahir a la nit a Glasgow.

Agents de policia intervenen en els desordres registrats ahir a la nit a Glasgow. / ROBERT PERRY (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La policia escocesa va intervenir divendres a la nit a Glasgow per separar desenes de manifestants unionistes i independentistes escocesos que van causar "desordres menors" a George Square.

Els agents es van interposar entre els dos grups per mantenir-los separats quan els manifestants van començar a llançar objectes, ha explicat a la BBC una portaveu policial, al final d'una jornada en què es va conèixer la victòria del "no" en el referèndum sobre la independència d'Escòcia, celebrat dijous.victòria del "no"referèndum sobre la independència d'Escòcia

CANÇONS PATRIÒTIQUES

Després de la intervenció dels agents, que no van practicar detencions, l'ambient es va mantenir tens però sense més incidents. 

Els partidaris del 'sí', reunits a la cèntrica plaça de Glasgow, cantaven 'Flower of Scotland', l'himne oficiós escocès, mentre que els unionistes entonaven 'Rule Britannia', una antiga cançó patriòtica britànica.

Notícies relacionades

La líder dels laboristes escocesos, Johann Lamont, va afirmar que l'ordre es va establir "tan aviat com va ser possible", i la dirigent conservadora Ruth Davidson va afirmar que no vol "veure escenes com aquestes als carrers" d'Escòcia.

El liberaldemòcrata Menzies Campbell, per la seva banda, va considerar "extremadament descoratjadors" els desordres. "Per a algú com jo, compromès amb el procés democràtic, que valora la manera en què les coses s'han portat a terme fins ara, això és extremadament descoratjador", va dir Campbell. 

Temes:

Escòcia Glasgow