Beckham demana als escocesos que votin 'no' a la independència

"La meva esperança és que renoveu el llaç d'unió", ha dit

David Beckham, a l’arribar a una gala a Londres.

David Beckham, a l’arribar a una gala a Londres. / REUTERS / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts

L'exfutbolista David Beckham, possiblement el personatge britànic més mediàtic a nivell internacional, ha decidit irrompre en el debat sobre la independència d'Escòcia fent una crida als escocesos perquè votin 'no' a la separació del Regne Unit. Beckham ha demanat als escocesos que preservin "l'històric nexe d'unió que és l'enveja del món sencer".

Notícies relacionades

L'exfutbolista s'ha sumat a la campanya Let's Stay Together  (Seguirem Junts), que han firmat uns 200 artistes així com algunes desenes de milers de britànics. Beckham ha usat símils esportius per expressar el seu afecte als escocesos. "Em va generar la mateixa satisfació veure Chris Hoy o Andy Murray guanyar l'or olímpic que la que vaig sentir amb Jess Ennis i Mo Farah", ha comentat.

"La decisió de marxar o seguir compartint el nostre país és, per descomptat la vostra, i no és la meva intenció dir-vos el que heu de fer. No obstant, aquesta decisió tindrà un enorme efecte en cada un de nosaltres, els britànics. Vull dir-vos que valoro molt la nostra relació i la nostra amistat. La meva esperança sincera és que renoveu el nostre llaç històric", ha afirmat.