regne unit

Mick Jagger, contra la independència d'Escòcia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
LONDRES

Més de 200 famosos i personatges públics britànics, com el cantant Mick Jagger, el científic Stephen Hawking o l'actriu Helena Bonham Carter, han firmat una carta contrària a la independència d'Escòcia davant el referèndum previst per al 18 de setembre, va informar ahir l'organització de la iniciativa Let's Stay Together (Seguim junts).

En la missiva oberta, en què figuren també firmes com la de l'actriu Judi Dench, el músic Sting i el popular presentador Simon Cowell, s'insta els escocesos que votin pel no en el plebiscit sobre si Escòcia hauria de separar-se del Regne Unit.

«La decisió sobre si deixar el nostre país compartit és, per descomptat, absolutament vostra només», indica la carta, que a continuació alerta: «No obstant, aquesta decisió tindrà un efecte gegant sobre tots nosaltres a la resta del Regne Unit».

Notícies relacionades

En una altra part de la missiva, que ahir es va presentar en un acte públic a Londres, els famosos firmants de la carta recorden als votants escocesos els llaços que uneixen Escòcia amb el Regne Unit: «Volem fer-vos saber com valorem els nostres vincles de ciutadania amb vosaltres, i expressar la nostra esperança que votareu a favor de renovar-los». «El que ens uneix és molt més gran que el que ens divideix. Seguim junts», reclama la carta.

La missiva es divulga dos dies després de l'emissió del debat televisiu entre el ministre principal escocès, Alex Salmond, i l'extitular britànic de Finances Alistair Darling, encarregat de la campanya unionista. Entre els famosos partidaris de la independència d'Escòcia destaquen els actors Sean Connery i Brian Cox i el novel·lista Irvine Welsh.