EL CONFLICTE AL PRÒXIM ORIENT

Ban Ki-moon diu que el bombardeig a l'escola "és un ultratge moral i un acte criminal"

"Aquest atac, juntament amb altres violacions de la legislació internacional, ha de ser investigat ràpidament i els responsables han de pagar per això", afirma el secretari general de l'ONU

1
Es llegeix en minuts

L'ONU ha condemnat aquest diumenge l'atac contra una escola de la seva agència per als refugiats palestins (UNRWA) a la ciutat de Rafah (al costat de la frontera amb Egipte), en què van morir almenys 10 civils, i va exigir una ràpida investigació i que els responsables responguin davant la justícia.

"És un ultratge moral i un acte criminal", ha denunciat el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, en un comunicat del seu portaveu, en què es va referir al succés com "una altra greu violació de la llei humanitària internacional".

Ban ha subratllat que els refugis de l'ONU han de ser zones segures i ha recordat que "s'ha informat repetidament les Forces Armades d'Israel de la ubicació d'aquestes instal·lacions".

Ràpida investigació

"Aquest atac, juntament amb altres violacions de la legislació internacional, ha de ser investigat ràpidament i els responsables han de pagar per això", ha defensat Ban.

Segons el portaveu de la UNRWA, Chris Gunness, el bombardeig va tenir lloc a les 10.50 hora local i va castigar els voltants de l'escola de l'agència a Rafah, on es refugien prop de 3.000 desplaçats.

Durant l'actual ofensiva militar, projectils de l'Exèrcit israelià han tocat en almenys cinc ocasions més diferents complexos de l'ONU, en diversos casos ocasionant nombroses víctimes mortals.

L'últim cas

Notícies relacionades

L'últim cas es va produir el 30 de juliol quan 15 palestins van morir i mig centenar van resultar ferits en un altre bombardeig en una escola de la UNRWA a Jabalia, al nord de Gaza, fet que va desencadenar una onada de condemnes internacionals contra Israel.

En aquesta ocasió, l'atac va deixar almenys 10 morts i un nombre indeterminat de ferits i es va produir dos dies després de la ruptura de l'última treva acordada per israelians i palestins.