OPERACIÓ FALLIDA A COREA DEL SUD

Batuda massiva contra l'amo del ferri de Seül

Uns 6.000 policies busquen sense èxit el fugitiu magnat en una secta cristiana

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
SEÜL

Uns 6.000 policies van irrompre ahir en el complex d'una secta cristiana de Corea del Sud cofundada per Yoo Byung-eun, el multimilionari i fugitiu amo del ferri Sewol, el naufragi del qual va costar la vida a 304 persones, la majoria estudiants. La batuda es va saldar amb la detenció de quatre feligresos, sospitosos d'haver ajudat a fugir Yoo, l'home més buscat del país i per l'entrega del qual Seül ofereix una recompensa de gairebé 500.000 dòlars.

Els agents, guiats per helicòpters, van penetrar en les àmplies instal·lacions de l'Església Evangèlica Bautista a Anseong, uns 80 quilòmetres al sud de Seül, amb ordres judicials per arrestar dos membres de la secta. També van buscar sense èxit l'amo de facto de Cheonghaejin Marine, la naviliera del vaixell enfonsat el 16 d'abril, com ja van fer a mitjans de maig al creure que s'ocultava allà.

Notícies relacionades

EVASIÓ I SUBORN / A Yoo, de 73 anys, se li atribueixen responsabilitats en l'accident del Sewol des que va transcendir que el vaixell portava fins al triple de la càrrega permesa i presumptament incomplia importants normes de seguretat. A més, està acusat de malversació de fons, evasió i suborn al destapar-se després del naufragi suposades transaccions il·legals de la naviliera, les seves firmes afiliades i l'Església Evangèlica Bautista.

La batuda va tenir lloc un dia després d'iniciar-se el judici per homicidi contra 15 tripulants del Sewol. A alguns se'ls va veure escapar-se del vaixell mentre els passatgers continuaven a les seves cabines. En el naufragi van morir 304 persones, entre elles 280 estudiants de 16 i 17 anys que anaven de vacances a l'illa de Jeju.

Temes:

Seül