Berlusconi arriba al centre on compleix la seva condemna de treball social a Milà

L'exprimer ministre italià, de 77 anys, cuidarà persones grans i discapacitats després d'evitar un any de presó per la seva edat

El propietari de Mediaset haurà de cuidar gent gran i discapacitats del centre, que dóna assistència a més de 2.000 persones. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha arribat avui a les 9.43 hores (7.43 GMT) al centre d'avis i discapacitats Fundació Sagrada Família de Milà per complir la seva condemna a un any de treballs socials per frau fiscal. L'excap del Govern i fundador del partit conservador Força Itàlia va ser autoritzat el 15 d'abril a complir amb treballs socials l'any de presó a què va ser condemnat i que la llei l'eximeix de complir per la seva edat, 77 anys.

El Tribunal de Vigilància Penitenciària de Milà va concedir finalment a l'empresari que complís la pena d'aquesta manera en lloc d'imposar-li l'arrest domiciliari.

El propietari de Mediaset haurà de cuidar persones grans i discapacitats al centre on ha arribat avui, una institució que dóna assistència a més de 2.000 persones. La sentència l'obliga a fer aquests treball socials "almenys un dia a la setmana i no menys de quatre hores". La Fundació està situada a la localitat de Cesano Boscone, a la província de Milà, molt a prop d'Arcore, on Berlusconi té una casa.

Sense sortir de nit

La sentència del Tribunal de Milà permet a l'empresari i polític italià sortir de la regió de Llombardia, on té la seva residència, només per anar al seu domicili de Roma de dimarts a dijous i sempre que torni a Milà a les 23.00 hores del mateix dijous. Mentre es trobi a Roma, no podrà sortir del seu domicili des de les 23.00 hores fins a les 6.00 hores.

Notícies relacionades

Entre les condicions imposades a l'ex-Cavaliere, títol honorífic que va perdre arran de la sentència, per no substituir la seva actual condemna per l'arrest domiciliari, hi ha la de no criticar la justícia. Això no ha impedit, però, que Berlusconi hagi mostrat en diverses ocasions en els últims dies la seva disconformitat amb el decisió, que ha qualificat de sentència "monstruosa" i "ridícula".

"Els serveis socials s'encarreguen a persones que han de ser reeducades, i enviar-hi un senyor de la meva edat, amb tot el que he fet... He sigut el ciutadà que més temps ha estat al Govern, que ha presidit cimeres internacionals, que ha sigut president d'Europa", va dir en una entrevista televisada per La7. "Pensar que aquesta sentència em pot reeducar és una cosa ridícula, però no per a mi, sinó per al país", va prosseguir Berlusconi.