TENSIÓ A L'EST D'EUROPA

Combats entre l'Exèrcit ucraïnès i milicians prorussos als carrers de Kramatorsk

Les autoritats de Kíev eleven a 46 la xifra de morts en els enfrontaments d'Odessa

Un home parla amb soldats ucraïnesos a prop de Slaviansk.

Un home parla amb soldats ucraïnesos a prop de Slaviansk. / MAX VETROV (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L'Exèrcit ucraïnès i les milícies prorusses combaten aquest dissabte pels carrers de Kramatorsk, un dels bastions dels insurgents a la regió minera de Donetsk (est del país). "Avancem a Kramatorsk. Sota intens foc terrorista. Hi ha combats", ha assegurat Arsén Avàkov, ministre de l'Interior ucraïnès, a la seva pàgina de Facebook.

Tropes ucraïneses han envoltat tant Kramatorsk com Slaviansk, la plaça forta de les milícies prorusses, segons Avàkov, que ha demanat a la població civil de les dues localitats que no surti de casa.

"Interceptada una comunicació per ràdio. Han donat l'ordre a un grup de terroristes de vestir-se de negre i disparar contra els civils fent-se passar per policies ucraïnesos. Les forces especials han rebut l'ordre d'avortar aquesta provocació", ha afegit.

Cinc soldats morts a Slaviansk

Segons el Centre Antiterrorista d'Ucraïna, cinc soldats han mort en l'operació contra els insurgents que es va llançar dimecres a la matinada a Slaviansk, on els prorussos controlen diversos edificis oficials.

Notícies relacionades

Fonts de la insurgència també van informar a l'agència russa Interfax que els combats s'han reprès als carrers de Kramatorsk, on franctiradors militars s'han apostat a la teulada dels edificis més alts de la ciutat.

Per una altra banda, les autoritats han xifrat en 46 els morts en l'incendi d'ahir a la nit a la Casa dels Sindicats d'Odessa, on es refugiaven els prorussos, i en els enfrontaments violents entre els dos bàndols en aquell port banyat pel mar Negre. 

Temes:

Ucraïna