DECISIÓ JUDICIAL

Berlusconi complirà condemna atenent persones grans en un geriàtric

Un tribunal de Milà opta per imposar-li un any de serveis socials en lloc de l'arrest domiciliari

Silvio Berlusconi, durant un acte públic a Roma, el desembre passat.

Silvio Berlusconi, durant un acte públic a Roma, el desembre passat. / AP / ALESSANDRA TARANTINO

1
Es llegeix en minuts
ROSSEND DOMÈNECH / Roma

Durant gairebé un any Silvio Berlusconi haurà d'atendre les persones grans d'un geriàtric almenys un cop per setmana i haurà de tornar al seu domicili abans de les onze de la nit. És el que ha decidit aquest dimarts el tribunal de Milà, que s'havia de pronunciar sobre si l'exprimer ministre d'Itàlia complia arrest domiciliari o bé serveis socials.

Berlusconi va ser condemnat l'any passat a quatre anys de presó per un delicte d'estafa fiscal de 7,5 milions d'euros en la compravenda de drets televisius. Gràcies a un indult la pena li va ser rebaixada a un any de presó i deixava al tribunal la decisió que el dirigent complís la pena confinat a casa seva o bé fent serveis socials.

Segons diu la sentència, Berlusconi "haurà de dedicar (als avis) almenys un dia a la setmana i per un temps no inferior a les quatre hores consecutives". L''expremier' té ara un termini de 10 dies per acceptar la condemna.

Haurà de demanar permís per viatjar

Notícies relacionades

La sentència del tribunal inclou que Berlusconi es pugui traslladar al seu domicili de Roma de dilluns a dijous. Per a altres viatges haurà de demanar permís al tribunal, que l'any passat li va retirar el passaport i que recentment li ha negat la possibilitat de desplaçar-se a Brussel·les per assistir a una reunió del Partit Popular Europeu (PPE). Berlusconi sí que podrà participar en la campanya electoral per a les eleccions europees del 25 de maig.

La sentència respon a un delicte d'estafa a Hisenda. Segons ha reconegut la justícia, les empreses de Berlusconi van comprar drets televisius de nombrosos lots cinematogràfic als Estats Units per revendre'ls successivament a altres empreses del grup augmentant-ne fictíciament el valor en cada operació i generant una plusvàlua que passava a formar fons negres a l'estranger.