Un satèl·lit francès troba més objectes a la zona de recerca de l'avió desaparegut

Les autoritats malàisies han transmès les imatges a l'organisme australià que coordina el rescat al vector sud

El comandant japonès Hidetsugu Iwamasa, a la pista de la Royal Australian Air Force Base Pearce, després de l’arribada dels avions de la Força Marítima d’Autodefensa del Japó per participar en la recerca.

El comandant japonès Hidetsugu Iwamasa, a la pista de la Royal Australian Air Force Base Pearce, després de l’arribada dels avions de la Força Marítima d’Autodefensa del Japó per participar en la recerca. / ROB GRIFFITH (AP)

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats malàisies han informat aquest diumenge que han rebut noves imatges, d'un satèl·lit francès, d'objectes trobats al sud de l'oceà Índic, zona on es busca l'avió de Malaysia Airlines desaparegut des de fa quatre dies. Les imatges inclouen "objectes potencials", segons ha apuntat el ministre malaisi de Transport, Hishammuddin Hussein, en un comunicat.

Les autoritats de Malàisia han transmès "immediatament" les imatges a l'organisme australià que coordina el rescat al vector sud, ha assenyalat el ministre, sense aportar més detalls sobre la mida o la localització exacta dels objectes.

Vuit avions i diversos vaixells pentinen una zona a 2.500 quilòmetres al sud-oest de la ciutat australiana de Perth, on dijous passat el Govern d'Austràlia va indicar que un satèl·lit va trobar dos objectes, un de 24 metres i un altre de 5 metres, que podrien pertànyer al fusellatge de l'avió malaisi desaparegut.

Les imatges del satèl·lit xinès

Aquest dissabte, el Govern xinès va publicar unes noves imatges on s'aprecia un objecte de 22 metres de llarg per 13 d'ample, a uns 120 quilòmetres al sud-oest del primer lloc.

Notícies relacionades

L'Autoritat Australiana de Seguretat Marítima, que coordina l'operatiu internacional de recerca, va estendre la zona de rastreig a 59.000 quilòmetres quadrats per la possibilitat que els objectes fossin arrossegats pels corrents marins. Un avió civil que participa en l'operatiu va detectar aquest dissabte una sèrie d'objectes petits a la zona, entre ells una tarima de fusta, que encara no s'ha confirmat si pertany al Boeing 777-200 desaparegut.

L'avió de Malaysia Airlines rumb a Pequín va desaparèixer del radar uns 40 minuts després d'enlairar-se de Kuala Lumpur el 8 de març amb 239 persones a bord, i des d'aleshores no se'n sap res ni se n'han trobat restes. L'únic que se sap del cert és que va canviar de rumb i va arribar a l'estret de Malacca.

Temes:

Malàisia