Fracassa la via diplomàtica entre Rússia i EUA sobre el conflicte de Crimea

El ministre d'Exteriors rus parla de visions diferents, i el secretari d'Estat dels EUA considera la consulta il·legal

Serguei Lavrov (esquerra) i John Kerry, durant la trobada que han tingut a Londres, aquest divendres.

Serguei Lavrov (esquerra) i John Kerry, durant la trobada que han tingut a Londres, aquest divendres. / Sean Dempsey (AP)

1
Es llegeix en minuts

Rússia i els EUA han fracassat divendres a Londres en el seu intent d'arribar a una solució diplomàtica en el conflicte que viu Crimea. Dos dies abans del referèndum que ha de determinar si la península deixa de ser territori ucraïnès per annexionar-se a Rússia, el ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, ha deixat clar que les dues parts no tenen "una visió comuna".

"Malgrat que el diàleg ha estat constructiu --ha apuntat Lavrov--, no hi ha una visió comuna", ha dit el titular d'Afers Estrangers rus a la roda de premsa posterior a la trobada de diverses hores. Lavrov ha assegurat que "es respectarà el desig dels habitants de Crimea".

Notícies relacionades

El secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, ha afirmat que el seu país no reconeixerà el resultat del referèndum "il·legal" previst aquest diumenge a Crimea i ha expressat el seu "fort suport" al nou Govern d'Ucraïna.

En roda de premsa al final d'una reunió amb el titular rus d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov, a Londres que ha qualificat de "sincera", Kerry ha dit que el president de Rússia, Vladímir Putin, "no prendrà decisions" per solucionar el conflicte fins a conèixer el resultat de la consulta popular a Crimea.

Temes:

Ucraïna