Rússia realitza el llançament de prova d'un míssil balístic intercontinental

El Tópol pot abatre blancs a distàncies de fins a 10.000 quilòmetres

El míssil Tópol a la plaça Roja de Moscou.

El míssil Tópol a la plaça Roja de Moscou. / YURI KOCHETKOV (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Rússia va realitzar aquest dimarts un llançament de prova d'un míssil balístic intercontinental d'última generació RS-12M Tópol, coincidint amb l'escalada de tensió amb Ucraïna per la intervenció de tropes russes a la república autònoma ucraïnesa de Crimea. El llançament es va efectuar des del polígon militar de Kapustin Iar, a la regió d'Àstrajan, a la part europea de Rússia, van informar a les agències locals les autoritats russes.

A Kazakhstan

"El míssil de prova va arribar amb la precisió programada a un objectiu assenyalat al polígon de Sari-Shagan (Kazakhstan)" va explicar el portaveu del Ministeri rus de Defensa per a les tropes de Míssils Estratègics, Ígor Iegórov. El llançament coincideix amb la visita a Kíev del secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, que va condemnar a la capital ucraïnesa la intervenció de Rússia a Crimea i va acusar Moscou de buscar un pretext per enviar tropes a Ucraïna.

Míssil sofisticat

Notícies relacionades

Els míssils Tópol, que van entrar en servei de les Forces Estratègiques de Míssils de l'URSS el 1988, tenen tres etapes, funcionen amb combustible sòlid i poden abatre blancs a distàncies de fins a 10.000 quilòmetres. La massa del míssil en el moment del llançament és de 45,1 tones i porta una càrrega monobloc de 550 quilotons de potència.

Paritat nuclear

Rússia confia que els míssils balístics intercontinentals Tópol i Bulavà -encara en estat de proves i que s'emplaçaran en submarins nuclears d'última generació- li permetin mantenir la paritat nuclear amb els Estats Units almenys durant el mig segle vinent.

Temes:

Ucraïna